Krievija pieprasīs iekļaut Ukrainas parāda atmaksu SVF programmā

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasKrievijas finanšu ministrs Antons Siluanovs. Foto no arhīva
Krievijas finanšu ministrs Antons Siluanovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Finanšu ministrija vēsta, ka dialogs ar Ukrainu jautājumā par parāda atmaksu neveidojas, tāpēc valsts pieprasīs iekļaut Ukrainas parāda atmaksu SVF palīdzības programmā Kijevai.

RĪGA, 17. maijs — Sputik. Krievija pieprasīs Ukrainas parāda atmaksas nosacījumu iekļaušanu SVF palīdzības programmā Kijevai, paziņoja Krievijas finanšu ministrs Antons Siluanovs, informē RIA Novosti.

"(Dialogs – red.piez.) pagaidām neveidojas… Neskatoties uz to, ka mēs kā kreditori paši piedāvājām Ukrainas 3 miljardus lielā parāda restrukturizācijas noteikumus, Ukraina uz piedāvājumu neatbildēja. No Ukrainas puses mēs neesam saņēmuši nekādu piemērotu piedāvājumu," — teica ministrs intervijā televīzijai "Rossija 24".

Maģistrālais gāzes vads - Sputnik Latvija
Kijeva zaudēs atlaidi gāzei no Krievijas

Pēc Finanšu ministrijas vadītāja teiktā, notikušas tikai "tehniskas sarunas", kurās tika piedāvāti neizdevīgi restrukturizācijas nosacījumi. Siluanovs to nosauca par "absurdu".

Šā gada februārī Krievija iesniedza prasību Augstajā Londonas tiesā. Maskava pieprasīja no Ukrainas atmaksāt trīs miljardus dolāru lielo parādu un izmaksāt sakrājušos procentus 75 miljonu dolāru apmērā. Līdz pagājušā gada beigām Kijeva kārtīgi pildīja savas saistības, taču šogad pieļāva šo obligāciju defoltu.

Ukrainas amatpersonas cerēja, ka Maskava piekritīs restrukturizēt parādu ar nosacījumiem, kādi tika piedāvāti komerciālajiem kreditoriem. Tomēr Krievija atteicās, uzstājot, ka tas ir suverēns parāds, tātad jautājums par tā pārstrukturēšanu ir jārisina atsevišķi. Šī lieta kļūs par precedentu pasaules tiesību jomā — parāda strīdi starp valstīm vēl nekad nav iesniegti izskatīšanai tiesā.

Ziņu lente
0