Lavrovs: attiecībās ar NATO un ES Krievija ir gatava atbrīvoties no šķēršļiem

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров. Архивное фото
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs Minskā apsprieda globālās un reģionālās krīzes, tai skaitā situāciju Ukrainas austrumos un Sīrijā. Maskava ir gatava dialogam ar NATO un ES, viņš sacīja.

RĪGA, 16. maijs — Sputnik. Attiecībās ar NATO un ES Krievijai ir vienota pieeja — vēlme atbrīvoties no šķēršļiem. Pagaidām tas nenotiek, taču Maskava ir gatava iestatīties dialogā, paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas vadītājs Sergejs Lavrovs.

Лавров об итогах встречи глав МИД нормандской четверки в Берлине - Sputnik Latvija
Video
Lavrovs par "Normandijas četrinieka" ĀM vadītāju tikšanos Berlīnē
"Attiecībās ar ES un NATO mēs esam ieinteresēti, lai Eiropa atbrīvotos no šķēršļiem. Pagaidām tas neizdodas, kamēr mūsu Rietumu partneri darbojas no atklāti neobjektīva skatu punkta, taču mēs esam noskaņoti tikt ārā no šī strupceļa," — sacīja Lavrovs pēc sarunām ar Baltkrievijas ĀM vadītāju Vladimiru Makeju.

"Galvenais, lai tie, kas radījuši šīs mākslīgās grūtības kopējā procesā Eiropā, izslēgtu tās no darba kārtības," — viņš sacīja.

Par karu ar pieminekļiem

Mēģinājumi "karot" ar Lielā Tēvijas kara varoņiem veltītajiem pieminekļiem ir amorāli, uzsvēra Lavrovs.

"Uzskatu, ka viens no galvenajiem sadarbības virzieniem ir aizsargāt mūsu vēsturisko atmiņu, nepieļaut Otrā pasaules kara vēstures pārrakstīšanu. Protams, mēs uzskatām, ka mēģinājumi karot ar pieminekļiem kara varoņiem, kuri atbrīvoja Eiropu no brūnā mēra, ir amorāli un nepieņemami," — viņš teica.

Par Sīriju un Ukrainu

Pastāv iespējas izvest situāciju Sīrijā no pašreizējā stāvokļa un sākt situācijas regulēšanu politiskā ceļā, uzskata Sergejs Lavrovs.

Krievijai izdevās nepieļaut Sīrijas valsts sabrukumu, viņš sacīja, un tagad "pastāv iespējas izvest situāciju Sīrijā no pašreizējā stāvokļa un sākt situācijas regulēšanu politiskā ceļā," — sacīja Krievijas ārlietu ministrs.

Rietumu kolēģi pēdējā laikā ir sākuši saprast, kas ir atbildīgs par strupceļu sarunās par Ukrainas jautājumu, atzina Krievijas ārlietu ministrs. "Diemžēl šajā ziņā daudz kas nav atkarīgs no mums, taču pēdējā laikā arī kolēģi rietumvalstīs saprot, kur suns ir aprakts un kas atbild par pašreizējo strupceļu," — viņš teica.

Ziņu lente
0