Politika

Nariškins: kārtīgiem politiķiem ir bīstami atrasties EPPA

© Wikipedia / PPCOEEiropas Padomes Parlamentārā asambleja (EPPA)
Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja (EPPA) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
EPPA pieņemtā rezolūcija par "Savčenko saraksta" sankciju izveidi tika pieņemta ar 60 balsīm no 200 Padomes sēdē klātesošajiem.

RĪGA, 6. maijs — Sputnik. Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja (EPPA) degradē arvien vairāk, un godīgi politiķi riskē ar savu reputāciju, piedaloties tajā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Krievijas Valsts domes spīkera Sergeja Nariškina vārdiem.

Парламентская ассамблея Совета Европы - Sputnik Latvija
Kosačovs: konstruktīvam darbam EPPA Krievijai nepieciešami godīgi nosacījumi

"Diemžēl mēs jau vairākus gadus novērojam EPPA degradāciju. Kārtīgi cilvēki, strādājot tajā, riskē sabojāt reputāciju," — ceturtdien Nariškins pavēstīja savā rakstā, kas publicēts "Rossijskaja Gazeta" mājas lapā.

Viņš norādīja, ka rezolūcija ar aicinājumu izveidot jaunu "melno sarakstu" — "Savčenko sarakstu" tika pieņemta tikai ar 60 balsīm no 200 klātesošajiem sesijas atvēršanas brīdī.

"Pārējie atturējās vai vispār neparādījās zālē," — rakstīja Nariškins.

Aprīlī EPPA pieņēma rezolūciju, kurā piedāvāja ieviest sankciju "Savčenko sarakstu". Saraksts paredz sankciju ieviešanu pret personām, kas saistītas ar ukraiņu kareives aizturēšanu un notiesāšanu Krievijā. Rezolūcijā teikts, ka saraksts ir jāievieš, ja "viņa netiks nekavējoties atbrīvota."

Ziņu lente
0