NATO rāj Krieviju kā nogrēkojušos skolnieku

© The Ministry of defence of the Russian Federation / Pāriet pie mediju bankasKrievijas aizsardzības ministra vietnieks Anatolijs Antonovs
Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Anatolijs Antonovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziemeļatlantijas alianse dialogā ar Maskavu izvēlas vecākā brāļa toni, pavēstīja Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Anatolijs Antonovs. Viņš atzīmēja, ka dažkārt organizācijas vadība nonāk līdz absurdam, norādot, ka Krievija tuvojas NATO.

RĪGA, 19. aprīlis — Sputnik. Krievijas un NATO samita priekšvakarā Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Anatolijs Antonovs pauda nožēlu, ka abu pušu attiecības ir nonākušas līdz informatīvajam karam.

"Šodien ir atmesti un aizmirsti visi pozitīvie aspekti, kas bija ar milzīgām pūlēm panākti attiecībās ar NATO valstīm militārajā sfērā, tostarp arī terorisma apkarošanas kontekstā," — pavēstīja Antonovs intervijā televīzijas kanālam RT.

Krievijas aizsardzības ministra vietnieks atzīmēja, cik absurdi ir alianses paziņojumi attiecībā uz Krievijas pozīcijām.

Baltijas jūra - Sputnik Latvija
Armija ziņo par aktivitāti Latvijas ekonomiskajos ūdeņos

"Savā frazeoloģijā NATO vadība ir nonākusi līdz absurdam: šobrīd jau runā par to, ka Krievija stāv "pie NATO sliekšņa": sak, mēs esam pietuvojušies NATO, nevis NATO – mums. Dažkārt, lasot Ziemeļatlantijas alianses vadības izteicienus, rodas iespaids, ka attiecībā pret mums atkal cenšas izmantot agrāko sarunas shēmu: vecākais sarunājas ar jaunāko. Dažkārt prātā nāk pat tāds salīdzinājums, it kā slinks skolēns skolā tiktu izsaukts un norāts par neizpildītajiem uzdevumiem," – atzina Antonovs.

Pie tam politiķis pievērsa uzmanību tam, ka Maskava nav ierosinājusi šis nesaskaņas – militārā potenciāla paplašināšana notiek pie Krievijas rietumu robežām.

"Es gribētu teikt, ka mēs to visu redzam, ņemam vērā un īstenojam atbilstošus militāri tehniskos pasākumus. Taču es vēlos uzsvērt, ka mēs iebilstam pret bruņošanās sacīkstēm, lai arī mums tās cenšas uzspiest," — paskaidroja Antonovs.

Ministra vietnieks uzsvēra, ka Krievija neiebilst pret attiecību normalizēšanu ar NATO un Eiropas valstīm militārajā jomā.

NATO pārstāvju vārdus par draudiem no Krievijas puses pavada strauja alianses aktivizēšanās Austrumeiropā. Pagājušajā nedēļā NATO ģenerālsekretāra vietnieks Aleksandrs Veršbovs apstiprināja, ka NATO samitā Varšavā šī gada jūlijā tiks sperti soļi alianses ilgtermiņa pozīciju nostiprināšanai pie austrumu robežām.

"Varšavas samitā jūlijā mēs spersim vairākus soļus, lai nostiprinātu mūsu pozīcijas uz ilgtermiņa pamatiem, ieskaitot NATO karaspēka klatbūtni pie alianses austrumu robežām," – ceturtdien pavēstīja Veršbovs.

Krievijas politiķis, Valsts domes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētājs Aleksejs Puškovs atzīmēja, ka alianses samita galvenais mērķis ir militārā kontingenta izvietošana Austrumeiropā.

 

Ziņu lente
0