Politika

Nariškins: tikai neprāši priecājas par Mein Kampf atkārtotu izdevumu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tamlīdzīga rīcība ir īpaši nevietā tagad, kad Eiropu pārplūdina bēgļi, Tuvajos Austrumos rīkojas ISIS, un Baltijā maršē tā saucamie Waffen SS veterāni.

RĪGA, 7.aprīlis — Sputnik. KF domes spīkeris Sergejs Nariškins nosauca neprāšiem tos, kuri mūsdienās īsteno tādus projektus, kā Ādolfa Hitlera darba Mein Kampf atkārtots izdevums. Savas domas viņš paziņoja trešdien, tiekoties ar Krievijas un Vācijas semināra "Jauni dialoga pamati un kopēja politiskā leksikas" dalībniekiem.

"Manuprāt, jums ir saprotams Krievijas sabiedrības sašutums par neseno "Mein Kampf" atkārtoto izdevumu Vācijā, neskatoties uz to, ka grāmata izdota kā zinātniska kritiskā analīze," — norādīja Nariškins.

"Tikai neprāši priecājas par šādiem projektiem šobrīd, kad Eiropu pārplūdina bēgļi, Tuvajos Austrumos darbojas briesmonis, ko dēvē par "Islāma valsti", kad Baltijā maršē tā saucamie Waffen SS veterāni, bet Kijevā un citās Ukrainas pilsētās tiek rīkoti lāpu gājieni ar nacistisko simboliku. Tas viss, cienījamie kolēģi, prasa godīgu, atklātu un detalizētu dialogu. Es uzskatu, ka mēs šādam dialogam esam gatavi," — viņš pavēstīja.

Ādolfa Hitlera grāmatas Mein Kampf atkārtotais izdevums ar kritiskiem komentāriem, ko sagatavojis Mūsdienu vēstures institūts (IfZ) Minhenē, nonāca pārdošanā Vācijā jau šā gada janvārī.

Ziņu lente
0