Krievijas speciālo uzdevumu vienības trenējas pie Pleskavas

© Sputnik / Vladimir Pirogov / Pāriet pie mediju bankasВоеннослужащие воздушно-десантных войск России
Военнослужащие воздушно-десантных войск России - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Treniņi ar uzbrukuma helikopteru Mi-24 atbalstu ietver desantēšanos ar izpletņiem un ātrā trieciena apstākļos no 2-5 metru augstuma.

RĪGA, 5. aprīlis — Sputnik. Speciālo uzdevumu vienība sadarbībā ar Rietumu kara apgabala (RKA) armijas aviācijas bāzi pilna mācību desanta uzdevumus kopīgo taktisko manevru gaitā Pleskavas apgabala poligonos. Šo informāciju sniedza RKA preses dienesta priekšnieks pulkvedis Igors Muginovs.

"Četru dienu laikā speciālo uzdevumu vienības pilnveido iemaņas, kas ļaus vienībām pāriet maksimālas kaujas gatavības režīmā, veiks apbruņojuma un kaujas tehnikas iekraušanu lidmašīnās un kara transporta aviācijas helikopteros," – pastāstīja Muginovs.

Ростислав Ищенко - Sputnik Latvija
Pleskavas desantnieki – diplomātisks arguments
Viņš paskaidroja, ka kareivji pilnveidos desantēšanos no uzbrukuma un transporta helikopteriem Mi-8AMTŠ ar izpletņu palīdzību un ātrā trieciena apstākļos izsēdīsies no helikopteriem no 2-5 metru augstuma. Izpletņa lēcieniem tiks izmantotas sistēmas "Arbalet". Uguns atbalstu desantam nodrošinās uzbrukuma helikopteri Mi-24.

Informācija liecina, ka desanta treniņos gan dienā, gan naktī tiks izmantots pilns ekipējums. Kopumā treniņu ietvaros kareivji veiks vairāk nekā 15 lēcienus augstumā no 2 līdz 800 metriem. Pirms treniņa kareivji saņēma papildu apmācības kursu.

Амфибия американского флота на учения НАТО - Sputnik Latvija
Aizsardzības ministrija: NATO kara kuģi varēs operatīvi ienākt Latvijas ūdeņos
Iepriekšējās mācības Pleskavas poligonos notika februārī. To gaitā tika organizēts izpletņlēcēju desants, kurā piedalījās vairāk nekā tūkstoš cilvēki. Ar izpletņiem tika desantēta arī militārā tehnika – kājnieku kaujas mašīnas.

Desants tiek izsēdināts Višņaki, Smuravjevo un Kislovo ciemu rajonā Pleskavas apgabalā. Pēc izpletņlēcēju desanta transporta lidmašīnas izsēdināja desantniekus lidostā Ostrovas pilsētas apkaimē. Tika izmantoti vēl divi kara aerodromi Pleskavas apgabala pierobežas zonā. Pēc desantēšanās kareivji devās uz vienu no apgabalā iekārtotajiem poligoniem.

Krievijas Aizsardzības ministrija turpina veidot divas jaunas divīzijas Rietumu kara apgabalā. Šāda ir Krievijas atbilde uz NATO militārā potenciāla pieaugumu Eiropā, arī Krievijas robežu tiešā tuvumā. 2016. gadā Krievija plāno nogādāt Rietumu kara apgabalā vairāk nekā 1100 jaunas un modernizētas militārās tehnikas vienības.

Сотни десантников на парашютах высадились на заснеженные поля под Псковом - Sputnik Latvija
Simtiem desantnieku ar izpletņiem piezemējušies sniegotajos Pleskavas laukos.
Ziņu lente
0