Rostovā pie Donas gājis bojā aviokompānijas Fly Dubai laineris Boeing (video)

© Sputnik / Pāriet pie mediju bankasПассажирский самолет Boeing-737-800 разбился при посадке в аэропорту Ростова-на-Дону
Пассажирский самолет Boeing-737-800 разбился при посадке в аэропорту Ростова-на-Дону - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lidmašīnā bija 62 cilvēki, tostarp arī tūroperatoru klienti, kuri devās atpūsties veselām ģimenēm. Visi lidmašīnas pasažieri ir gājuši bojā.

RĪGA, 19. marts — Sputnik. Aviokompānijas Fly Dubai pasažieru lidmašīna, kas devās regulārā reisā no Dubajas uz Rostovu pie Donas, pl. 4.20 pēc Maskavas laika avarēja pa kreisi no lidostas pacelšanās un nolaišanās joslas sliktas redzamības apstākļos. Lidmašīnā atradās 62 cilvēki: 18 vīrieši, 33 sievietes, četri bērni un septiņi ekipāžas locekļi. Katastrofā neviens nav izdzīvojis.

Пассажирский самолет Boeing-737-800 разбился при посадке в аэропорту Ростова-на-Дону - Sputnik Latvija
Eksperts neuzskata, ka Boeing katastrofā būtu vainojams teroristisks akts (video)

Krievijas Transporta ministrijas oficiālais pārstāvis paziņoja, ka lidmašīna avarējusi brīdī, kad sākusi otru loku ap lidostu. Pirms nosēšanās Boeing riņkoja virs tās, lai izraudzītos piemērotu nosēšanās laiku starp spēcīgām vēja brāzmām. Brīdī, kad lidmašīna otrreiz gatavojās nosēsties, tās astes daļa skāra zemi ārpus nolaišanās joslas un pēc tam izjuka.

Tā ir  pirmā aviokatastrofa Rostovas pie Donas lidostā 15 gadu laikā.

Ārkārtas situāciju ministrija publicēja bojāgājušo sarakstu

Dispečeru dienesti norāda, ka lidmašīnā bijuši arī tūristi, kas devušies uz Dubaju veselām ģimenēm. Ārkārtas situāciju ministrija precizēja, ka pieci lainera pasažieri un seši ekipāžas locekļi bijuši ārvalstnieki. Starp pasažieriem bijis viens Indijas, viens Uzbekistānas un trīs Ukrainas pilsoņi. Lainera komandieris bijis Grieķijas pilsonis. Ekipāžu veidojuši divi Spānijas pilsoņi, un Krievijas, Kolumbijas, Kazahstānas, kā arī Seišelu iedzīvotaji, ziņoja reģiona ārkārtas dienesti.

Sarakstā nosaukti 55 pasažieru vārdi, kuru pilsonība tiek precizēti, kā arī septiņi ekipāžas locekļi, kuru vidū bijuši seši ārvalstnieki – Sokratouss Aristoss, Alava Krūzs Alehandro, Kurbelo Karo Žavjērs Alehandro, Konfaits Alekss Dominiks Jorams, Delakrūsa Laura Patrīcija, Žulduza Nazirdinova un Krievijas pilsonis Maksims Audruss.

Spānijas konsulāts Rostovā apstiprināja Spānijas pilsoņu bojāeju. Arī Ukrainas ĀM apstiprināja, ka šajā reisā lidojuši trīs Ukrainas pilsoņi.

Aviokatastrofas upuru vidū ir arī Marina un Viktorija Bevzjukas. Rajona administrācijas oficiālais pārstāvis Andrejs Solovjovs paziņoja RIA Novosti, ka bojā gājušas Rostovas apgabala Azovas rajona galvas Valērija Bevzjuka sieva un meita.

Šeit publicēts bojāgājušo pasažieru saraksts >>

Ārkārtas situāciju ministrija ir organizējusi informatīvo līniju.

Tās numurs: 8-800-775-17-17.

© Sputnik / Sergey Pivovarov / Pāriet pie mediju bankasRostovā pie Donas avarējušās lidmašīnas Boeing-737-800 pasažieru tuvinieki
Rostovā pie Donas avarējušās lidmašīnas Boeing-737-800 pasažieru tuvinieki - Sputnik Latvija
Rostovā pie Donas avarējušās lidmašīnas Boeing-737-800 pasažieru tuvinieki

Vainīgi laika apstākļi

Iepriekšējā informācija liecina, ka par katastrofas cēloni varēja kļūt laika apstākļi. RIA Novosti avots lidostas dienestā ziņoja, ka laika apstākļi Rostovas lidostā bijuši ļoti sarežģīti.

"Trauksmes signāla brīdī vējš bija 230 (grādi) — 16, brāzmas 22 (metri sekundē), redzamība 2400 (metri), neliels lietus, mākoņi 450 (metri) un gubu lietus mākoņi bija 1100 (metru augstumā). Lija lietus. Kopumā laika apstākļi bija normāli, tikai makoņos faktiski  bija vērojams mērens apledojums, turbulence un tika prognozēta mērena vēja maiņa,"— aģentūrai paziņoja informācijas avots.

Arī Rostovas apgabala gubernators Vasilijs Golubevs paziņoja, ka Boeing katastrofas iemeslu versija ir laika apstākļi. "Man šķiet, pirmā versija tomēr ir sliktie laika apstākļi," – teica Golubevs "Rossija-24" ēterā.

Lidosta ir slēgta

Pašlaik notikuma vietā strādā visu operatīvo dienestu pārstāvji, tiek precizēti katastrofas apstākļi. Rostovas lidosta būs slēgta līdz 20. marta pl. 0.00 pēc Maskavas laika. Atcelti septiņi reisi no Rostovas lidostas, ziņo Ārkārtas situāciju ministrijas Dienvidu reģionālā centra priekšnieks Igors Oders. "Sazinājāmies ar Stavropoles, Kasnodaras, Mineraļnije vodi lidostām, lai noskaidrotu situāciju. Atlikti septiņi reisi," – viņš paskaidroja.

Reisi no Čehijas un Turcijas, kas devās uz Rostovu, atgriezās lidostās. Kompānija "Aeroflot" pieņēma lēmumu sēdināt lidmašīnas Krasnodaras un Kavminvodi pilsētu lidostās.

Ierosināta krimināllieta par gaisa transporta kustības un ekspluatācijas drošības noteikumu pārkāpumu. Šo informāciju sniedza Krievijas Izmeklēšanas komitejas oficiālais pārstāvis Vladimirs Markins.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins izteica līdzjūtību katastrofas upuru ģimenes locekļiem un uzdeva Rostovas apgabala gubernatoram un Ārkārtas situāciju ministrijas vadītājam darīt visu nepieciešamo bojāgājušo pasažieru tuvinieku labā. Vietējās varas iestādes izmaksās katastrofas upuru ģimenes locekļiem pa vienam miljonam rubļu.

20. marts Rostovas apgabalā kļūs par sēru dienu, paziņoja reģiona gubernators Vasilijs Golubevs. Agrāk gubernators sniedza informāciju par to, ka lielākā daļa bojāgājušo bijuši Rostovas apgabala iedzīvotāji.

Ziņu lente
0