NATO analītiķi atzīst Krievijas pārākumu pār alianses spēkiem Sīrijā

© Sputnik / Dmitry Vinogradov / Pāriet pie mediju bankasРоссийская боевая авиация на авиабазе "Хмеймим" в Сирии
Российская боевая авиация на авиабазе Хмеймим в Сирии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskava izmanto modernāku tehniku, un krievu piloti ir labāk apmācīti, norāda slepena NATO ziņojuma autori.

RĪGA, 6. marts — Sputnik. Krievijas militārā operācija Sīrijā ir devusi nozīmīgus rezultātus, pateicoties pilotu izcilajai prasmei un militārajai tehnikai, neraugoties uz to, ka NATO lidmašīnu skaits Sīriju pārsniedz šajā valstī esošos Krievijas GKS, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz vācu žurnālu Focus, kura rīcībā nokļuvis alianses slepenais analītiskais ziņojums.

Su-35S ir vienvietīgs 4++ paaudzes iznīcinātājs. - Sputnik Latvija
Krievija Sīrijas debesīs pirmo reizi izmēģinās četrus jaunākos iznīcinātājus
Četrdesmit Krievijas kara lidmašīnas no Latākijas provinces Sīrijā  veic līdz 75 lidojumus dienā, ik reizi – ar "precīziem un efektīviem triecieniem" pa ISIS pozīcijām, teikts ziņojumā. NATO spēki, kas izmanto 180 kara lidmašīnas, katru dienu iznīcina tikai 20 mērķus.

Krievija izmanto Sīrijā mūsdienīgāko tehniku: piemēram, Maskava ir nosūtījusi uz Latākiju četras lidmašīnas Su-35, kas saskaņā ar ekspertu aplēsēm, pārspēj lielāko daļu rietumvalstu lidmašīnu.

Dokumentā norādīts, ka Maskava savos aprēķinos izmanto Sīrijas gaisa spēku izlūkošanas informāciju un krievu specdienestu datus, kuri regulāri ziņo par stratēģiski svarīgiem objektiem.

Alianses analītiķi uzsver, ka tieši Krievijas mērķtiecīgā darbība ir likusi ISIS teroristiem pamest okupētās teritorijas un pārtraukt nežēlīgo "spēka demonstrāciju".

"Neskatoties uz to, ka rietumu politiķi bieži runā par Krievijas uzbrukumiem nemierniekiem un lielu upuru skaitu civiliedzīvotāju vidū, ziņojumā nav minēts, ka  Krievijas aviācijas uzlidojumos būtu cietuši civilie iedzīvotāji," — uzsver Focus.

Боевые вылеты Дальней авиации ВВС РФ по объектам террористов в Сирии - Sputnik Latvija
Eksperts: Krievijas piedāvājums pārtraukt karadarbību Sīrijā – ievērojama piekāpšanās
Kopš pērnā gada 30. septembra Krievija pēc prezidenta Bašara al Asada pieprasījuma sāka veikt Sīrijā precīzus uzlidojumus ISIS un "Džebhat an Nusra" objektiem. Paralēli karadarbībā Sīrijā piedalās pret ISIS vērstā koalīcija ASV vadībā, kam Sīrijas valdība atļauju nav devusi. Šī koalīcija un Krievija apmainās ar informāciju par uzlidojumiem, taču ciešākas koordinācijas pagaidām nav.

No 27. februāra, saskaņā ar ASV un Krievijas Federācijas kopējo paziņojumu, Sīrijā izsludināts pamiers starp valdības un opozīcijas bruņotajiem grupējumiem. Pamiers neattiecas uz grupējumiem, ko ANO atzinusi par teroristu organizācijām, tātad uzbrukumi "Islāma valsts" un "Džebhat an Nusra" objektiem turpināsies.

Sīrijas ģenerālštābs un kurdu grupējumi ir ziņojuši Krievijas konfliktu novēršanas centram par artilērijas apšaudi no Turcijas teritorijas. Sīrijas apšaudi Krievija uzskata par provokāciju. Turcijas ĀM noliedz kurdu pozīciju apšaudi Sīrijā pēc pamiera pasludināšanas, uzsverot, ka tiek apšaudīti tikai ISIS mērķi.

Ziņu lente
0