Krievu futbolists demonstrē visai pasaulei – viņš ciena prezidentu

© Sputnik / Alexey Filippov / Pāriet pie mediju bankasФутбольный мяч
Футбольный мяч - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskavas "Lokomotīves" un turku komandas "Fenerbache" spēles noslēgumā Eiropas līgas ietvaros krievu futbola komandas pussargs Dmitrijs Tarasovs novilka savu futbolista kreklu. Izrādījās, zem tā bijis T-krekls ar Vladimira Putina portretu.

RĪGA, 17. feb — Sputnik. Maskavas futbola kluba "Lokomotīve" pussargs Dmitrijs Tarasovs paskaidroja aģentūra R-Sport, kāpēc mačā pret Turcijas komandu "Fenerbache" Stambulā uzvilcis T-kreklu ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina portretu.

Kā zināms, "Lokomotīve" viesos 1/16 fināla pirmajā spēlē ar 0:2 zaudēja Turcijas klubam Stambulas "Fenerbahce". Pēc mača Tarasovs novilka futbolista kreklu – zem tā bija T-krekls ar Putina portretu un uzrakstu "Vispieklājīgākais prezidents".

"Putins ir mans prezidents. Es viņu cienu un nolēmu parādīt, ka vienmēr esmu kopā ar viņu un esmu gatavs viņu atbalstīt. Uz krekla ir rakstīts viss, ko vēlējos norādīt," — telefona sarunā pastāstīja Tarasovs.

Informācijas avots UEFA vēsta, ka Dmitriju Tarasovu varot diskvalificēt par T-krekla demonstrāciju ar Putina portretu. Šajā situācijā esot saskatāms disciplinārā reglamenta pārkāpums un acīmredzama provokācija.

"Iespējams, Tarasovs tiks diskvalificēts, turklāt uz ilgu laiku – ne mazāk kā uz 10 spēlēm. Soda sankcijas var saņemt arī futbola klubs "Lokomotīve", kas pieļāvis šādu rīcību," – pastāstīja ziņu aģentūras sarunu biedrs.

Tarasova rīcība neatbilst UEFA disciplinārajam reglamentam, kas paredz, ka organizācijas rīkotajos turnīros ir aizliegta jebkāda ideoloģiska, politiska vai reliģioza propaganda. Noteikumos teikts, ka par cilvēka vai cilvēku grupas cieņas aizskaršanu jebkādā veidā vainīgajam var tikt piešķirta desmit spēļu diskvalifikācija vai citas atbilstošas sankcijas.
Pirms mača Stambulā nepatīkamā incidentā nokļuva līdzjutēji no Krievijas. Autobusi ar "Lokomotīves"spēlētājiem un līdzjutējiem devās stadiona virzienā. Autobusam, kurā brauca līdzjutēji, uzbruka "Fenerbahce" fani un apmētāja ar akmeņiem. Incidentā iejaucās policija. Cietušo nav.

Attiecības Krievijas un Turcijas starpā ir saspīlētas pēc 2015. gada 24. novembra, kad turku iznīcinātājs F-16 Sīrijā notrieca krievu bumbvedēju Su-24. Krievijas prezidents Vladimirs Putins to nosauca par "triecienu mugurā" no teroristu atbalstītāju puses un parakstīja rīkojumu par nacionālās drošības nodrošināšanas pasākumiem un īpašiem ekonomiskajiem pasākumiem  pret Turciju.

Ziņu lente
0