Divarpus tūkstoši desantnieku piedalīsies mācībās pie Latvijas robežām

© Sputnik / Alexey Kudenko / Pāriet pie mediju bankasУчения Воздушно-десантных войск (ВДВ)
Учения Воздушно-десантных войск (ВДВ) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas gaisa desanta karaspēki organizē vērienīgas mācības. Tās ieplānotas Pleskavas apgabalā, kas robežojas ar Igauniju un Latviju. Tiks izmantotas bruņutehnikas transporta līdzekļi, automašīnas un speciālā militārā tehnika – kopumā vairāk nekā trīssimt vienības.

RĪGA, 14. feb. — Sputnik. 15.-20. februārī Pleskavas apgabalā notiks štāba mācības, kurās piedalīsies aptuveni 2,5 tūkstoši desantnieku, ziņo Krievijas Aizsardzības ministrija.

"Mācību gaitā desantnieki plāno apgūt desanta un trieciena vienību izmantošanu mūsdienu apstākļos, vienlaikus vai secīgi veicot desanta izsēdināšanu, izmantojot izpletņus un uzbrukuma metodes (izsēšanās no helikopteriem neaprīkotos nosēšanās laukumos no 2-3 metru augstuma)," – teikts ziņojumā.

Mācību gaitā kareivji izmantos taktiskā posma karaspēka un apšaudes vadības automatizēto sistēmu "Poļet-K", artilērijas uguns vadības iekārtas, kas integrētas kopējā automatizētajā vadības sistēmā "Andromēda-D", jaunākos sakaru līdzekļus, gaisa mērķu agrās identifikācijas kompleksus un bezpilota lidaparātus.

Солдаты НАТО - Sputnik Latvija
Arbatovs: NATO valstis baidās no Krievijas bruņotajiem spēkiem

Mācībās piedalīsies aptuveni 2,5 tūkstoši desantnieku, kā arī vairāk nekā trīssimt motorizētās vienības – bruņutanku transports, automašīnas un speciālā militārā tehnika.
Pleskavas apgabals ir pierobežas reģions, kas robežojas ar Igauniju un Latviju, NATO dalībvalstim.

2016.gadā Krievijas gaisa desanta karaspēki plāno organizēt trīs brigādes, trīs divīzijas un četras pulka mācības, ieskaitot ievērojamā attālumā esošu vienību mācības.

Desanta apakšvienības piedalīsies arī Serbijas bruņoto spēku taktiskajās mācībās, Ēģiptes bruņoto spēku mācībās, kopīgās miernešu un humanitārā atmīnēšanas darba mācībās Indijā, kā arī Baltkrievijas bruņoto spēku īpašo operāciju vienību mācībās.

Ziņu lente
0