Purvciems gaida buldozerus: Rīgā briest grandiozi būvdarbi

CC0 / / Пурвциемс. Архивное фото
Пурвциемс. Архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 17.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kādas mokas sagaida rīdziniekus Austrumu maģistrāles trūkstošā posma būvdarbu laikā galvaspilsētā.
RĪGA, 17. maijs — Sputnik. Sākušies sagatavošanās darbi Austrumu maģistrāles pirmās kārtas celtniecībai Rīgā. Taču, kā zināms, lieli darbi prasa lielus upurus. Pļavnieku, Mežciema, Dreiliņu un Purvciema iedzīvotājiem būvdarbu laikā (divus gadus) vajadzēs pieciest sastrēgumus un transporta kustības reorganizāciju, stāsta Grigorijs Antonovs portālā Bb.lv.
Purvciems. Foto no arhīva - Sputnik Latvija, 1920, 26.06.2016
Purvciems: "purvs", kas nekad neguļ
Austrumu maģistrāles trūkstošā posma būvdarbi no Ieriķu ielas līdz Vietalvas ielai būs viens no vērienīgākajiem transporta infrastruktūras projektiem Rīgā pēdējo gadu laikā. Projekta vērtība sasniedz gandrīz 40 miljonus eiro.
Kad darbi būs galā, autovadītājiem radīsies iespēja apbraukt Rīgas centru no austrumu puses. Projekta autoru ieskatā, līdz ar to Rīgas vēsturiskais centrs un Purvciema mikrorajons tiks atbrīvoti no kravu transporta.
Transporta infrastruktūras objekta būvdarbus plānots noslēgt līdz 2023. gada jūnijam.
Projekta ietvaros plānots uzbūvēt 605 metrus gadu viaduktu pāri Ieriķu un Dzelzavas ielām, uzbūvēt braucamo daļu, kā arī viena un divu līmeņu autoceļu šķērsojuma mezglus.
Paredzēta arī infrastruktūra kājāmgājējiem un velosipēdistiem, Dzelzavas ielas rajonā taps papildu pieturvietas sabiedriskajam transportam.

Apbraukšana

Protams, tik lieli būvdarbi nav iespējami, neradot neērtības autotransportam. Piemēram, Braslas iela, domājams, vispār tiks slēgta satiksmei, visas plūsmas tiks novirzītas uz Gustava Zemgala gatvi.
Проект Rail Baltic - Sputnik Latvija, 1920, 26.01.2021
Dodiet, ko solījāt: kā Baltija šantažē Eiropas Savienību Rail Baltica finansēšanas dēļ
Pārmaiņas transporta kustības organizācijā stāsies spēkā jau šīs nedēļas sākumā, kad sāksies ielas seguma demontāža Zemgala gatvē, iecirknī starp Ieriķu un Dzelzavas ielām. Šo iecirkni plānots slēgt, jo tajā tiks izbūvēta siltumtrase un citi inženieru tīkli.
Sakarā ar minētā iecirkņa slēgšanu Zemgala gatvē uz Ieriķu ielu tiks izveidots punkts transporta pagriezienam pie tirdzniecības centra Domina.
Turklāt būvdarbu laikā Vaidavas ielas iecirknī no Dzelzavas ielas līdz Ieriķu ielai tiks ieviesta divvirzienu satiksme.
Tuvāko nedēļu laikā sāksies urbšanas darbi pāļu izbūvei. Tie skars satiksmi Dzelzavas un Ieriķu ielas krustojumā.
Celtnieki brīdina arī sabiedriskā transporta pasažierus – viņiem jāņem vērā, ka "Stārķu ielas" pietura Zemgala gatvē būs slēgta.
Ziņu lente
0