Par septiņiem miljoniem eiro tika veikti rekonstrukcijas darbi lidostā "Rīga"

© Sputnik / Sergey MelkonovСамолет Boeing 737 авиакомпании Turkish Airlines взлетает из аэропорта Рига
Самолет Boeing 737 авиакомпании Turkish Airlines взлетает из аэропорта Рига - Sputnik Latvija, 1920, 13.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rekonstrukcijas laikā izbūvēts otrais ātrās nobraukšanas manevrēšanas ceļš, rekonstruēta skrejceļa daļa, kā arī veikta drenāžas sistēmas un lietus ūdens kanalizācijas izbūve.
RĪGA, 13. maijs — Sputnik. Ir pabeigts skrejceļa rekonstrukcijas projekts, kas izmaksāja lidostai "Rīga" 7 miljonus eiro a, raksta jauns.lv. Tiek ziņots, ka 4,5 miljonus eiro no šīs summas iemaksāja lidosta, bet 2,5 miljoni tika piešķirti no Kohēzijas fondiem.
Rekonstrukcijas gaitā tika veikta asfalta seguma maiņa 5,7 kilometru garumā — 5 kilometri skrejceļa sānu drošības joslām un atsevišķam 660 metru posmam visā skrejceļa platumā. Turklāt tika uzbūvēta drenāžas sistēma ūdens novadīšanai no joslām, kā arī atjaunota skrejceļa uguņu sistēmu un uzklāts horizontālais marķējums.
Панорама Риги - Sputnik Latvija, 1920, 14.03.2021
Rīgas dome atkal aizņemsies naudu tilta remontam
Pateicoties otram ātrās nobraukšanas manevrēšanas ceļam, tiks saīsināta lidmašīnu pārvietošanās nobraukšanai no skrejceļa un manevrēšanas zonā, būtiski samazinot uz sauszemes veiktajos manevros patērētās degvielas daudzumu un laiku, kas savukārt mazinās CO2 emisiju apjomus.
Pēc lidostas valdes priekšsēdētājas Lailas Odiņas teiktā, šīs projekts "ne tikai samazinās tiešo lidostas darbības ietekmi uz apkārtējo vidi, saīsinot manevrus uz zemes un līdz ar to mazinot CO2 izmešu apjomu, bet arī padarīs efektīvākus lidostas operacionālos procesus kopumā."
Kohēzijas fonda finansētais projekts “"Drošas un videi draudzīgas infrastruktūras attīstība starptautiskajā lidostā "Rīga"" paredz arī uzlabot civilās aviācijas drošību lidostā, pateicoties jaunākās paaudzes sprāgstvielu atklāšanas sistēmas iekārtu iegādei.
Ziņu lente
0