9. maijā Nacionālā apvienība dosies pie Uzvaras pieminekļa

© Sputnik / Sergey MelkonovДень Победы у памятника Освободителям в Риге. Полицейский в маске
День Победы у памятника Освободителям в Риге. Полицейский в маске - Sputnik Latvija, 1920, 08.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Esam kategoriski pret", beidzot aizskartā Nacionālā apvienība reaģēja uz atļauju nolikt ziedus pie Uzvaras pieminekļa 9. maijā. Kopā ar Rīgas domes deputātiem no NKP nacionālisti gatavojas doties pie Uzvaras pieminekļa.
RĪGA, 8. maijs — Sputnik. Kopš Latvijas Krievu savienība paziņoja, ka 9. maijā tomēr būs iespēja nolikt ziedus pie Uzvaras pieminekļa, Nacionālā apvienība klusēja, acīmredzot saņemot spēkus, un beidzot uzstājās ar manifestu.
Tad noskaidrojās, ka tas kļuva par smagu triecienu nacionālistiem, kuri uzskatīja, ka šāds aizliegums varētu pasargāt Latviju ne vien no Covid-19, bet arī no Uzvaras dienas. Par laimi, viņiem nekas nesanāca. Atlicis tikai paust sašutumu un draudēt. Rīgas domes Nacionālās apvienības deputātiem pievienojās kolēģi no JKP frakcijas, vēsta Press.lv.
Акция Бессмертный полк в Риге, 9 мая 2019 - Sputnik Latvija, 1920, 06.05.2021
Jūrmalā atļauta 9. maija akcija "Nemirstīgais pulks"
Lūk, kā izskatās partiju kopīgais manifests: "Esam kategoriski pret šī ideoloģiski pretējā un Latvijas vēstures smagāko lappušu necienošā un aizskarošā pasākuma organizēšanu vai jebkādu atkāpju pieļaušanu attiecībā uz likuma prasību ievērošanu".
Lai nebūtu šo "atkāpju no likuma", Nacionālās apvienības un JKP deputāti 9. maijā personiski dosies pie pieminekļa. Turklāt viņi sola "stingri uzraudzīt" nevis tos, kuri atnāks nolikt ziedus, bet policijas darbiniekus.
Nacionālās apvienības deputāts Jānis Dombrava savā mikroblogā Twitter atcerējās pērnā gada 9. maija "visatļautību", pareģoja smagu pārbaudi Rīgas mēram Mārtiņam Staķim un pat piedraudēja ar sekām.
"9. maijs būs pārbaudījums M.Staķim. Ja atkārtosies aizvadītā gada visatļautība, tad sekas būs jūtamas gan domē, gan valdībā," brīdināja Dombrava.
​Tiklīdz kad kļuva zināms, ka 9. maijā varēs nolikt ziedus pie pieminekļa, "Latvijas Krievu savienība" un "Saskaņa" brīdināja rīdziniekus, ka viņiem stingri jāievēro visi epidemioloģiskās drošības ierobežojumi un jāizvairās no konfliktiem, nereaģējot uz provokācijām.
Atgādinām, ka 2020. gadā Uzvaras dienā policistiem, kuri dežurēja pie Uzvaras pieminekļa, nebija pretenziju pret cilvēkiem, kuri atnāca nolikt ziedus, ja tie ievēroja ierobežojošos pasākumus.
Отстраненный от должности мэра Нил Ушаков во время возложения цветов у памятника Освободителям Риги - Sputnik Latvija, 1920, 06.05.2021
"Divi aspekti": Ušakovs pabrīdināja tos, kuri 9. maijā apmeklēs Uzvaras pieminekli
Par to, ka cilvēkiem vismaz tādā veidā atļāva atzīmēt Uzvaras dienu, pa mici dabūja IeM vadītājs Sandis Ģirģens. It kā 9. maijā pie bojāgājušo karavīru pieminekļiem vairākkārt pārkāpts ārkārtējās situācijas režīms, savukārt policija esot stāvējusi un noskatījusies, apgalvoja ministra kolēģi no valdošās koalīcijas un daži sociālo tīklu lietotāji.
Taču Ģirģens atbildēja, ka visu ir izdarījis pareizi, jo policistiem pret visiem Latvijas iedzīvotājiem ir jāizturas vienādi.
Politiķis atgādināja, ka nebija nekādu protestu, nebija piedzeršanās, nebija sadursmju, un vaicāja, ko tad īsti policija tik sliktu izdarījusi, ja nedala cilvēkus pēc tautības vai valodas, pret visiem izturas vienādi.
Ziņu lente
0