Uzvaras diena Rīgā būs! Piekļuve Uzvaras piemineklim netiks slēgta

© Sputnik / Sergey MelkonovДень Победы у памятника Освободителям в Риге
День Победы у памятника Освободителям в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 06.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
9. maijā piemineklis Rīgas Atbrīvotājiem būs pieejams – apmeklētāji lūgti nākt pie monumenta pa centrālo aleju, pēc ziedu nolikšanas – aiziet pa sānu celiņiem.
RĪGA, 6. maijs — Sputnik. Piekļuve Uzvaras piemineklim 9. maijā nebūs slēgta, visi varēs nolikt ziedus Uzvaras dienā. Apmeklētāji lūgti ievērot epidemioloģiskās drošības noteikumus, vēsta Latvijas Krievu savienība savā lapā Facebook.
"Mums izdevies vienoties, lai visiem, kas to vēlas, Uzvaras dienā, 9. maijā būtu iespējams netraucēti nolikt ziedus pie pieminekļa Rīgas Atbrīvotājiem!
Nupat (5. maijā – red.) noslēdzās mūsu frakcijas Rīgas domē vadītāja Miroslava Mitrofanova tikšanās ar Rīgas mēru Mārtiņu Staķi, Rīgas izpilddirektora pienākumu izpildītāju Elīnu Trautmani un Rīgas pašvaldības policijas priekšnieku Juri Lukasu. Saskaņā ar tikšanās rezultātiem ziņojam, ka pieņemts lēmums: 9. maijā piemineklis nebūs nožogots, kā bija ziņots iepriekš. Pie tā būs iespējams pieiet pa centrālo aleju un pēc ziedu nolikšanas iziet pa sānu celiņiem.
Vēršamies pie visiem rīdziniekiem, kuri vēlas nolikt ziedus šajā diena, ar lūgumu ievērot distanci un neaizkavēties pie monumenta ilgu laiku, lai dotu iespēju visiem godāt varoņu piemiņu," teikts paziņojumā.
Atgādināsim, ka 30. aprīlī Rīgas izpilddirektora pienākumu izpildītāja Elīna Trautmane, drošības kontroles iestāžu un citu atbildīgo pašvaldības iestāžu pārstāvji apspriedās par svētku pasākumiem un nolēma ierobežot piekļuvi Uzvaras piemineklim 8. un 9. maijā.
Lēmumu pamatoja ar sarežģīto epidemioloģisko situāciju. Tāpēc pašvaldība aicināja cilvēkus nepulcēties un stingri ievērot ierobežojošos pasākumus, lai nepieļautu Covid-19 izplatību.
2020. gadā Uzvaras dienā pie monumenta Rīgas Atbrīvotājiem dežurēja policisti. Viņiem nebija pretenziju pret cilvēkiem, kuri atnāca nolikt ziedus, ja tika ievēroti ierobežojumi.
Ziņu lente
0