"Mēs neatteiksimies no Uzvaras dienas!" LKS sola, ka triks ar pandēmiju Rīgā neizdosies

© Sputnik / Sergey MelkonovПамятник Освободителям Риги
Памятник Освободителям Риги - Sputnik Latvija, 1920, 02.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Covid-19 pandēmiju nedrīkst izmantot kā aizsegu politiskajām spēlēm un nepamatotiem aizliegumiem, paziņoja "Latvijas Krievu savienībā", atbildē uz Rīgas varas iestāžu nodomu ierobežot piekļuvi Uzvaras piemineklim.
RĪGA, 2. maijs — Sputnik. "Latvijas krievu savienība", tāpat kā "Saskaņa", nākamajā nedēļā plāno panākt lēmuma atcelšanu par piekļuves slēgšanu Uzvaras piemineklim Uzvaras dienā. Par to LKS ziņo savā lapā Facebook.
Piektdien, 30. aprīlī, Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītāja Elīna Trautmane kopā ar drošību uzraugošajām iestādēm un citām atbildīgajām pašvaldības amatpersonām nolēma ierobežot pieeju Uzvaras piemineklim ne tikai 9., bet arī 8. maijā. Šāds lēmums, protams, ir saistīts vienīgi ar epidemioloģisko situāciju.
Latvijas Krievu savienība sola, ka Rīgas varas iestādēm neizdosies šis triks ar "rūpēm par pilsoņiem". Jo pandēmija nav rotaļlieta un to nedrīkst izmantot kā aizsegu politiskajām spēlēm un nepamatotiem aizliegumiem.
"Nākamnedēļ mūsu Rīgas domes deputāti centīsies panākt, lai svētku dienā pieeja Uzvaras piemineklim būtu atklāta, un rīdzinieki varētu netraucēti uzlikt ziedus individuālajā kārtā. Pandēmija nav iemesls politiskajām spēlēm un nepamatotiem aizliegumiem!" uzsver LKS.
Rīgas domes frakcija "Saskaņa" pieprasa tikšanos ar Rīgas izpilddirektori Elīnu Trautmani un Rīgas pašvaldības policijas priekšnieku Juri Lūkasu 5. maijā. "Saskaņā" uzskata, ka ne pie kādiem nosacījumiem nedrīkst aizliegt nolikt puķes pie pieminekļa visiem, kuri to vēlas darīt.
Bijušais Rīgas mērs un esošais Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs aicināja "apbērt mūsu pieminekli ar ziediem", atzīmējot, ka "nekādos apstākļos nedrīkst ierobežot ziedu nolikšanu!"
Ziņu lente
0