Latvijas iedzīvotāji ir gatavi vakcinācijai pret Covid-19!

© Sputnik / Sergey MelkonovЛюди стоят в очереди на прививку от COVID-19 в Риге
Люди стоят в очереди на прививку от COVID-19 в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 19.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ažiotāža dzīvās rindās masu vakcinācijas punktos visā Latvijā liecina par to, ka Latvijas iedzīvotāji ir gatavi vakcinēties pret Covid-19. Pētījums to apstiprina.
RĪGA, 19. aprīlis - Sputnik. Saskaņā ar Benu Aptiekas pētījuma "Stresa termometrs" datiem, kas iegūti sadarbībā ar pētījumu kompāniju GEMIUS, lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju vēlas vakcinēties pret Covid-19, ziņo Mixnews.lv.
Marta beigās - aprīļa sākumā tika aptaujāti 1747 respondentu. 58% aptaujāto teica, ka ir gatavi vakcinēties. 48% pārliecināti paziņoja par savu gatavību, 16% atbildēja "drīzāk jā".
25% respondentu neplāno vakcinēties pret koronavīrusu. 10% no šiem aptaujātajiem atbildēja, ka drīzāk neplāno vakcinēties, nesniedzot skaidru atbildi "nē".
Латвийская карта вакцинации от COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 14.04.2021
Kāpēc, ja tik un tā var saslimt, izskaidro epidemiologs
9% respondentu nav snieguši konkrētu atbildi. Bet 8% aptaujāto jau saņēmuši poti.
Turklāt aptaujas organizatori norāda, ka vīrieši gatavi vakcinācijai vairāk nekā sievietes - 60% respondentu pret 56%. Turklāt 12% aptaujāto sieviešu vēl nav izlēmuši, kā būt ar vakcināciju. Vīriešu vidū tādu ir tikai 7%.
Taču galvenais rādītājs, kas pierada, ka Latvijas iedzīvotāji gatavi vakcinācijai pret koronavīrusu ir pie vakcinācijas punktiem izveidojušās rindas, kad varas iestādes ir atļāvušas pieeju vakcīnai visiem interesentiem.
Atgādinām, ka Latvijā 17. un 18. aprīlī gandrīz visi vakcinācijas punkti izlietoja tajos pieejamās vakcīnas. Sestdien bija atvērti tikai divi vakcinācijas centi no septiņiem - Cēsīs un Daugavpilī. Turklāt Cēsīs vakcinācijas centrs apturēja iedzīvotāju pieņemšanu gandrīz uzreiz pēc atklāšanas.
Ziņu lente
0