Krievu valoda "iegāž": Wargaming IT speciālisti nevēlas mācīties latviešu valodu

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasИгра World of Tanks
Игра World of Tanks - Sputnik Latvija, 1920, 11.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja Latvija nebūtu likvidējusi krievu skolas, valstī, iespējams, būtu apmeties liels IT tirgus dalībnieks – kompānija Wargaming, kas izstrādājusi populāro World of Tanks. Tomēr noskaidrojies: kompānijas speciālisti vēlas, lai viņu bērni mācītos krievu valodā.
RĪGA, 11. aprīlis — Sputnik. Datorspēļu izstrādātājs un izdevējs, kompānija Wargaming, par kuras pārvākšanos no Baltkrievijas uz Latviju sapņoja iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens, neieradīsies Latvijā, vēsta Press.lv.
Паспорт гражданина Белоруссии - Sputnik Latvija, 1920, 07.04.2021
Kļuva zināms, cik Baltkrievijas pilsoņu saņēmuši patvērumu Latvijā
Atgādināsim, ka Rīga, ņemot vērā 2020. gada augustā Baltkrievijā sākušos protestus, piedāvāja baltkrievu kompānijām pārcelties uz Latviju. Piedāvājumu pat pieņēma 17 kompānijas.
Taču Wargaming, kas izstrādājusi tādas populāras datorspēles kā World of Tanks un World of Warships, atteicās pārvest savus darbiniekus.
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) vadītājs Kaspars Rožkalns paskaidroja, ka uzņēmums rūpīgi izanalizējis Rīgas piedāvātos apstākļus un secinājis – Latvija viņiem nav piemērota.
Cīņa ar krievu skolām Latvijā novedusi pie tā, ka plaukstošā kompānija izsvītroja valsti no iespējamo variantu saraksta. Wargaming darbinieki ar ģimenēm vēlas, lai viņu bērni mācītos krievu valodā. Tāpēc kompānija izvēlējās Lietuvu, kur ir krievu skolas.
Премьер-министр Польши Матеуш Моравецкий - Sputnik Latvija, 1920, 26.03.2021
Polija piedāvās Lietuvai un Latvijai kopīgi ieviest sankcijas pret Baltkrieviju
Turklāt Wargaming samulsināja iespējamās problēmas ar kontu atvēršanu un to apkalpošanas cenas.
IT nozarē Balkrievijā strādā aptuveni 105 tūkstoši speciālistu. 2005. gadā valstī darbu sāka Augsto tehnoloģiju parks, kura dibinātāju vidū, starp citu, bija arī uzņēmējs Valērijs Cepkalo, kurš vēlāk nevarēja balotēties valsts prezidenta amatam un pameta valsti.
2020. gada jūlijā ATP strādāja 886 uzņēmumi ar 63 tūkstošiem darbinieku. 91,9% no parkā ražotās programmatūras tiek eksportēta, 49,1% tiek piegādātas Eiropas valstīm, 44% — ASV un Kanādai, 4,1% — Krievijai un NVS. 2019. gadā pakalpojumu eksporta apjoms pārsniedza 2 miljardus ASV dolāru.
Ziņu lente
0