Politika

Pat jūsu piedāvāto C vitamīna dražeju neņems: Ušakovs salīdzināja MK ar "Naša Raša"

© Sputnik / Sergey MelkonovНил Ушаков на конгрессе партии "Согласие"
Нил Ушаков на конгрессе партии Согласие - Sputnik Latvija, 1920, 08.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju nav gatava paņemt pat valdības piedāvāto C vitamīnu, nemaz nerunājot par vakcīnu, uzskata Nils Ušakovs.
RĪGA, 8. aprīlis - Sputnik. Bijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs ("Saskaņa") komentēja izgāzusies vakcināciju Lieldienās.
Nedēļas sākumā veselības ministrs Daniels Pavļuts paziņoja, no plānotajām vakcīnām Lieldienu brīvdienās atteikusies vairāk nekā puse un pat 2/3 cilvēku, kas bija vakcinējamo rindā, tāpēc nācies strauji meklēt viņu vietā jaunus vakcinējamos.
Pēc Pavļuta vārdiem, atteikšanās no vakcinācijas bija arī saistīta ar to, ka masu vakcinācijas centros tika nogādātas AstraZeneca vakcīnas, kurām neuzticas daudzi Latvijas iedzīvotāji. Aizvakar Eiropas Zāļu aģentūras (EZA) Bioloģisko veselības apdraudējumu un vakcīnu stratēģijas vadītājs Marko Kavaleri atzinis, ka patiešām pastāv saikne starp AstraZeneca ražoto vakcīnu un trombu embolijas blaknēm.
Pēc Ušakova domām, masveida vakcinācijas problēmu galvenais iemesls ir valdības rīcība.
"Ministriem būtu jāsaprot, ka vainīgi tikai viņi paši. Ar savu rīcību "Naša Raša" stilā viņi ir noveduši situāciju līdz tam, ka liela daļa Latvijas iedzīvotāju nav gatava paņemt pat valdības piedāvāto C vitamīna dražeju. Nenoticēs, ka ministri vismaz C vitamīna dražejas nav sapurgājuši vai pa ceļam kaut ko svarīgu nospēruši. Tieši valdība, nevis antivakseri dara un turpina darīt visu, lai pēc iespējas vairāk Latvijas iedzīvotāju neietu vakcinēties," viņš raksta savā Facebook lapā.
Kopumā brīvdienās Covid-19 potes saņēmuši aptuveni 7 tūkstoši cilvēku, un ministrs to uzskata par labu rezultātu. Pēc Pavļuta vārdiem, masu vakcinācijas centru darbs bija veiksmīgs un parādīja, ka šādos centros var vakcinēt lielu skaitu cilvēku.
Ziņu lente
0