Lidmašīnas nelido, taču jākontrolē: Civilās aviācijas aģentūrai piemeta naudu

© Sputnik / Sergey MelkonovСамолет Airbus a220-300 авиакомпании airBaltic в аэропорту Рига
Самолет Airbus a220-300 авиакомпании airBaltic в аэропорту Рига - Sputnik Latvija, 1920, 07.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valdība piešķīra 2 miljonus eiro Civilās aviācijas aģentūrai, lai kompensētu nenotikušus lidojumus, informēja Vjačeslavs Dombrovskis. Ierēdņi apgalvo, ka darba apjoms viņiem ne tikai nav mainījies, bet pat pieaudzis.
RĪGA, 7. aprīlis - Sputnik. Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis norāda, ka šobrīd Latvija ir gandrīz vienīgā valsts ar tīrām (no lidmašīnām) debesīm, pierādījumam viņš demonstrē ekrānuzņēmumu no vietnes FlightRadar24, kas ļauj sekot lidmašīnām tiešsaistē. Redzams, ka debesis virs Latvijas ir tukšas.
"Ierobežojumi, ekspertu-epidemiologu padomi un tml. Viss ir skaidrs. Taču valdība, šķiet, ir aizmirsusi savu neseno lēmumu ieguldīt vairāk nekā 250 miljonus eiro nacionālajā kompānijā airBaltic, kas tagad praktiski pilnībā pieder valstij. Iespējams, ministri ir aizmirsuši (vai vienkārši nav ievērojuši), ka līdzekļi kompānijai tika piešķirti nevis lai to iekonservētu līdz labākajiem laikiem, bet gan ārkārtīgi ambicioza biznesa plāna īstenošanai. Kā tas sader ar "tīro debesu" politiku? Drīz mēs to uzzināsim, - raksta Dombrovskis savā Facebook.
Bet pagaidām Lieldienu svētku priekšvakarā valdība ar dāsnu roku jau ir piešķīrusi Civilās aviācijas aģentūrai gandrīz 2 miljonus eiro, lai kompensētu neiegūtos ienākumus no nenotikušiem lidojumiem. Kārtējais ierēdņu paradokss - lidmašīnas nelido, taču ierēdņi apgalvo, ka uzraudzības apjoms (par nelidojošām lidmašīnām) viņiem ne vien nav mainījies, bet pat pieaudzis!
Šādā situācijā ministra uzdevums ir pieprasīt no saviem padotajiem maksimāli ietaupīt līdzekļus. Ja lidmašīnas nelido, tad uzraugošās iestādes budžetam jābūt atbilstīgi samazinātam. Ja esošais ministrs nevar vai nevēlas to prasīt, tad tas jādara premjeram. Ja arī premjers nav spējīgs, tad Saeimas deputātiem. Diemžēl jākonstatē, ka gan valdībai, gan valdošās koalīcijas deputātiem nekādi nerūp, kā tiek tērēta mūsu nauda. Jo (aizņemtās) naudas "tik daudz, kā nekad nav bijis"!
Un šie 2 miljoni tie ir tikai ziediņi. Šķiet, ka drīzumā pie valdības dāsnas rokas vērsīsies arī nacionālā aviokompānija. Kārtējo reizi. "
Ziņu lente
0