Nekādas vakcinācijas bez nosūtījuma: kā strādā vakcinācijas punkti

© Sputnik / Sergey MelkonovЦентр вакцинации открылся в Гастрономическом павильоне Центрального рынка в Риге
Центр вакцинации открылся в Гастрономическом павильоне Центрального рынка в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 03.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā darbojas Covid-19 vakcinācijas punkti Latvijā Lieldienu brīvdienās? Konstatētas grūtības – neviens nesaņems vakcīnu bez ārsta nosūtījuma.
RĪGA, 3. aprīlis — Sputnik. Šodien, 3. aprīlī, Latvijā darbu sāka vakcinācijas punkti. Tie vēruši durvis Rīgā, Valmierā, Rēzeknē, Daugavpilī, Jēkabpilī, Jelgavā, Liepājā un Jūrmalā, kā arī Cēsīs. Punktu darba laiks: no pl. 10:00 līdz 18:00.
Piektdien noskaidrojās, ka pieraksta procesā konstatētas zināmas grūtības. Iedzīvotāji saņēuši īsziņas ar piedāvājumu vakcinēties, vēsta Mixnews.lv.
Центр вакцинации открылся в Гастрономическом павильоне Центрального рынка в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 03.04.2021
Armija un Zemessardze rūpēsies par kārtību masveida vakcinācijas centros
Taču izrādijās, ka nav iespējams vakcinēties bez ģimenes ārsta nosūtījuma. Te rodas vēl viena problēma – brīvdienās ir visnotaļ problemātiski saņemt ģimenes ārsta nosūtījumu.
Vakcinācijas biroja pārstāve Ieva Stūre mierināja visus, kuri iekļauti prioritārās vakcinācijas grupās.
Patlaban vakcīnas Covid-19 profilaksei Latvijā vispirms saņem mediķi, personas vecumā no 70 gadiem un personas ar hroniskām slimībām. Līdz Lieldienu beigām Latvija cer vakcinēt 20-30 tūkstošus cilvēku. Pēc Lieldienām plānots sākt citu prioritāro grupu vakcināciju – preparātu saņems cilvēki, kuri mājās kopj smagi slimus pacientus vai dzīvo ar bērniem, kam diagnosticētas hroniskas vai imūndeficīta slimības.
Stūre pastāstīja, ka gadījumā, ja prioritārās vakcinājas grupā iekļautajiem nav izdevies laikus saņemt nosūtījumu, savas priekšrocības viņi nezaudēs.
Ja cilvēka dati, kurš pieder pie prioritārās kategorijas, apstiprina viņa statusu, viņu sameklēs kompensējamo medikamentu datu bāzē un vakcinēs bez ārsta nosūtījuma.
Вакцинация от COVID-19  - Sputnik Latvija, 1920, 02.04.2021
Pavļuts sola priekšrocības pret Covid-19 vakcinētām personām
Ja cilvēks, kurš vēlas vakcinēties, saņēmis īsziņu ar ielūgumu, taču viņam nav ģimenes ārsta nosūtījuma, pēc svētkiem viņš saņems īsziņu ar datiem par jaunu vakcinācijas datumu.
Veselīas ministrijas Vakcinācijas projekta biroja pārstāve Agnese Strazda pastāstīja, ka iedzīvotāji joprojām saņem uzaicinājumus vakcinēties Covid-19 profilaksei. Lieldienu brīvdienām vakcinācijas punkti saņēma desmit tūkstošus vakcīnas devu.
Covid-19 vakcīnai iespējams pieteikties pašam un reģistrēt tuviniekus pa tālruni 8989 vai interneta vietnē Мanavakcina.lv.
Ziņu lente
0