Pavļuts sola priekšrocības pret Covid-19 vakcinētām personām

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasВакцинация от COVID-19
Вакцинация от COVID-19  - Sputnik Latvija, 1920, 02.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Veselības ministrija drīzumā piedāvās valdībai priekšrocību sarakstu cilvēkiem, kuri saņēmuši poti pret Covid-19.
RĪGA, 2. aprīlis - Sputnik. Latvijas iedzīvotāji, kuri vakcinējušies pret Covid-19, var iegūt noteiktas priekšrocības, Veselības ministrija drīzumā piedāvās atbilstošo sarakstu valdībā, informēja veselības ministrs Daniels Pavļuts Latvijas Televīzijas ēterā.
Ministrs pastāstīja, ka visā Eiropā tai skaitā Latvijā notiek sarunas un darbs pie "digitālo zaļo sertifikātu" ieviešanas. Valdība var izskatīt šo jautājumu jau tuvākajās nedēļās.
Вакцина от COVID-19 производства компании Pfizer - Sputnik Latvija, 1920, 01.04.2021
Portugāle ir gatava piešķirt Latvijai Covid-19 vakcīnu
Pavļuts aicināja cilvēkus aktīvi pieteikties vakcinācijai, jo "vienā brīdī cilvēki, varbūt nogaidot citu vakcīnas tipu, sāk lēnāk pieteikties, kas mums sāk traucēt plānot uz priekšu lielas jaudas pasākumus".
"Visas vakcīnas ir labas, to pierāda starptautiska un vietējā prakse, kad, pat saslimstot ar Covid-19, slimības gaita ir viegla un nav nepieciešama hospitalizācija," pauda ministrs.
17. martā Eiropas Komisija iesniegusi izskatīšanai likumprojektu, kas paredz izveidot Covid-19 vakcinēšanas apliecību, kurā būs noradīta informācija par to, ka cilvēks ir vakcinēts, ir pārslimojis Covid-19 vai arī ir nesen saņēmis negatīvu testa rezultātu. Pēc ES ieceres, šādas apliecības palīdzēs novērst diskrimināciju un ļaus paātrināt atgriešanos pie iedzīvotāju normālas pārvietošanās starp Eiropas Savienības valstīm.
Turklāt sertifikātu saņems visi, kas vakcinējās ar ES valstīs izmantotajām, tostarp Krievijas un Ķīnas vakcīnām, neatkarīgi no to autorizācijas EZA.
Plānots, ka šādi sertifikāti varētu būt pieejami jau vasarā.
Ziņu lente
0