Rīgas Centrālās stacijas pasažierus brīdina par izmaiņām vilcienu satiksmē

© Sputnik / Sergey MelkonovЭлектропоезд
Электропоезд - Sputnik Latvija, 1920, 29.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rail Baltica būvdarbu dēļ tiek slēgti trīs sliežu ceļi, kas izmantoti pasažieru pārvadājumiem. "Pasažietu vilciens" aicina pasažierus sekot izmaiņām Rīgas Centrālās stacijas darbā.

RĪGA, 29. marts - Sputnik. Sakarā ar dzelzceļa maģistrāles Rail Baltica būvdarbiem slēgti vairāki sliežu ceļi Rīgas Centrālajā stacijā, vēsta Bb.lv. Uzņēmuma "Pasažieru vilciens" atzīmēja, ka vilcienu kustības grafikā radušās izmaiņas.

Piemēram, vilcieni Tukuma virzienā kursēs no 3. ceļa, bet uz Skulti – no 1., 10., 11. un 12. ceļa.

Savukārt vilcieni uz Aizkraukli kursēs no 4. ceļa, vilcieni uz Krustpili, Daugavpili, Krāslavu, Zilupi un Madonu – no 10., 11. vai 12. ceļa.

Дизельный поезд Рига-Сигулда Латвийской железной дороги - Sputnik Latvija, 1920, 19.02.2021
Zināšanas par jaunākajām tehnoloģijām ir ierobežotas: PV skaidro 2 miljonu eiro tērēšanu

Pārmaiņas skars arī kustību uz Jelgavu – turpmāk vilcieni šajā virzienā kursēs no 1. vai 5. ceļa, virzienā uz Siguldu, Valmieru un Valgu – no 10., 11. vai 12. ceļa.

"Pasažieru vilciens" aicina pasažierus uzmanīgi sekot pārmaiņām – ziņas tiks sniegtas informācijas tablo, - lai orientētos vilcienu atiešanas jaunajā kārtībā.

Atgādināsim, ka projekts Rail Baltica paredz ātrgaitas dzelzceļa būvdarbus saskaņā ar Eiropas sliežu ceļu standartiem no Tallinas līdz Lietuvas un Polijas robežai, kur atzarojums savienosies ar Eiropas dzelzceļa tīklu. Projekts paredz, ka vilcieni varēs kursēt ar ātrumu līdz 240 km/h.

Projekta kopējā vērtība sasniedz 5,8 miljardus eiro, ieskaitot atzarojumu starp Kauņu un Viļņu. Daļu izdevumu segs Eiropas Savienība. Būvdarbus plānots noslēgt 2026. gadā.

Ziņu lente
0