NMPD vadītāja uzstājās pret Covid-19 ierobežojumu mīkstināšanu Latvijā

CC0 / pxhere / В машине скорой помощи
В машине скорой помощи - Sputnik Latvija, 1920, 27.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pacientu skaits ar Covid-19 diagnozi Latvijas slimnīcās pieaug, tāpēc nedrīkst mīkstināt ierobežojumus, uzskata NMPD vadītāja Liene Cipule.

RĪGA, 27. marts — Sputnik. Latvijas Sociālais antropologs Klāvs Sedlenieks savā mikroblogā Twitter publicēja Covid-19 saslimstības grafiku, tādējādi reaģējot uz to, ka Latvijas valdībā nolēmuši apspriest ierobežojumu mīkstināšanu, kuri ieviesti, lai apturētu koronavīrusa izplatību, ziņo Mixnews.lv.

Sedlenieks norāda, ka ierobežojumu mīkstināšanai pagaidām nav iemeslu, jo inficēšanās skaits joprojām ir diezgan augsts un Latvija joprojām atrodas "sarkanajā zonā".

​Apspriešanai pievienojās Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Liene Cipule. Viņa piekrīt tam, ka ir pāragri mīkstināt ierobežojumus, jo Covid-19 pacientu skaits joprojām pieaug. "Nav pamata panikai, bet atslābt pie šādiem datiem nozīmē ignorēt evidenci," uzrakstīja viņa

Cipule paskaidroja, ka pirms nedēļas slimnīcās bija 644 pacienti ar Covid-19, bet vakar – jau 703. Viņa noradīja, ka nevar ignorēt šos acīmredzamos datus.

​Piektdien, 26. martā, valdībā plānoja izskatīt jautājumu par pakāpenisku ierobežojumu mīkstināšanu pēc Lieldienām, kā arī apspriest pretējo situāciju - pēc kādiem kritērijiem ierobežojumi varētu tikt pastiprināti inficēto skaita strauja pieauguma gadījumā.

Ziņu lente
0