"Baltijas praids" šogad varētu palikt virtuāls

© Sputnik / Sergey Melkonov Пикет молодежной организации "Протест" за права представителей ЛГБТ
 Пикет молодежной организации Протест за права представителей ЛГБТ - Sputnik Latvija, 1920, 17.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ikgadējais Baltijas LGBT kultūras un solidaritātes festivāls atkal varētu noritēt internetā, tikai šoreiz – Latvijā.

RĪGA, 17. marts — Sputnik. Seksuālo minoritāšu akcija "Baltijas praids" notiks 2021. gada augustā, neskatoties uz iespējamiem ierobežojumiem, kas saistīti ar Covid-19 izplatību, pastāstīja LGBT organizācijas "Mozaīka" valdes loceklis, kustības "Dzīvesbiedri" vadītājs  Kaspars Zālītis radio Baltkom ēterā.

Ikgadējais Baltijas LGBT kultūras un solidaritātes festivāls "Baltic Pride" pēdējo reizi aizritēja Latvijā 2018. gadā. Toreiz festivāla ietvaros notika 100 pasākumi, kas apsprieda jautājumus par seksuālo minoritāšu tiesībām Latvijā, Baltijā un visā ES. Tā kulminācija bija ielu gājiens 9. jūnijā.

Во время участия в Baltic Pride 2013 в июле 2013 года, Вильнюс - Sputnik Latvija, 1920, 01.09.2019
Eiropas pēdās: Igaunijas augstskolas ievieš LGBT mācību

Pērn "Baltic Pride" pasākumi Igaunijā tika organizēti tiešsaistē Covid-19 pandēmijas dēļ. Šogad, pēc Zālīša domām, pasākums Rīgā tāpat varētu notikt bez tradicionālā gājiena. Tā vietā "Praida" dalībnieki varēs piedalīties akcijās un diskusijās dažādās digitālās platformās.

Praids – tas nav tikai gājiens, atgādināja Zālītis, tas nozīmē lielu skaitu pasākumu. Ņemot vērā visas pasaules praksi, iespējams rast paņēmienus dažādu pasākumu organizēšanai arī ierobežojumu laikā. Pēc viņa domām, tā varētu būt Zoom vai cita platforma, tomēr pasākums notiks.

Aktīvists uzsvēra, ka pasākuma ietvaros tā dalībnieki centīsies piesaistīt uzmanību Nacionālās apvienības ierosinātajam likumprojektam, kas ģimeni definē kā vīrieša un sievietes savienību.

"Tāpat, protams, mēs cīnīsimies par visu ģimeņu tiesībām. Tostarp arī viendzimuma, lai parlaments pieņemtu kaut kādu lēmumu šajā jomā," viņš teica.

Pērnā gada oktobrī kustība "Dzīvesbiedri" nāca klajā ar petīciju sabiedrisko iniciatīvu portālā Manabalss par visu ģimeņu juridisku aizsardzību. Šobrīd to parakstījuši vairāk nekā 20 tūkstoši cilvēku, arī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Ziņu lente
0