Dombrava cer, ka Uzvaras pieminekli nojauks ar armijas palīdzību

© Sputnik / Sergey MelkonovУ здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии "За правовую Латвию!"
У здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии За правовую Латвию! - Sputnik Latvija, 1920, 10.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kamēr gļēvuļi Saeimā nevar pieņemt lēmumu par visu "okupācijas" pieminekļu nojaukšanu Latvijā, viņu vietā to darīs ļaudis, kuri darbojas "valsts nacionālajās interesēs", paziņoja Saeimas deputāts Jānis Dombrava un piepina klāt Pabriku ar armiju.

RĪGA, 10. marts — Sputnik. Latviešu publiciste Elita Veidemane nav gandarīta ar to, kā lielgabala zādzību no padomju karavīru kapiem novērtēja kaismīgais nacionālpatriots no Jēkabpils Gundars Kalve, un viņa lūdza Nacionālās apvienības deputāta Jāņa Dombravas atbalstu, stāsta Bb.lv.

23. febuārī Jēkabpilī noticis skandalozs vandālisma akts. Nezināmi ļaundari sagrāvuši padomju memoriālu karavīru apbedījuma vietā. Nozagts lielgabals, kas rotāja memoriālu.

Policisti solīja centīgi izmeklēt vandālisma aktu, kas pārkāpj Krievijas un Latvijas līgumu par pieminekļu aizsardzību, tomēr, šķiet, Veidemane izmeklēšanā bijusi operatīvāka.

"Tas mēsls ir aizvests"

Atbildot uz jautājumiem intervijā Veidemanei par to, vai ar viņa traktoru lielgabals norauts  no postamenta, Jēkabpils Latviešu biedrības valdes loceklis, klāstīja, ka "tas mēsls ir aizvests, un tas vairs nekad neatradīsies mūsu pilsētā. Bet vai tas bija mans traktors - to es tā neapgalvotu," izvairīgi atbildēja Kalve.

Нил Ушаков в Европаламенте - Sputnik Latvija, 1920, 01.03.2021
"Zodziet apņēmīgāk!" Ušakovs uzbruka labējiem, kuri atbalsta vandāļus Jēkabpilī

Pie tam Kalve apstiprināja, ka viņu nopratinājuši policijas darbinieki, tas vieš papildu skaidrību.

Tomēr Veidemanei šķita, ka ar šo sarunu būs par maz. Viņa aprunājās arī ar runātīgo Dombravu, kurš uzzinājis par memoriāla sapostīšanu, steigšus demonstrēja savu sajūsmu sociālajos tīklos.

Tagad Dombravai pavērušās Neatkarīgās lapas. Spārnotais nacionālpatriots, spriežot pēc visa, noguris no runām par pandēmiju un migrantiem, ar prieku "nojauca" visus padomju pieminekļus Latvijā.

Veidemane apjautājās politiķim, kā viņš atbalsta drosminiekus no Jēkabpils, kuri nojaukuši okupācijas armijas "pieminekli" un tagad iejauki politiskā kriminālā skandālā.

Dombrava atbildēja, ka ļoti atbalstot viņus, jo partija vienmēr atbalsta cilvēkus, kuri rīkojas Latvijas nacionālajās interesēs.

Pie tam, pēc Dombravas domām, nav nekas liels, ka no Jēkabpils pazudis nevienam nepiederošs īpašums.

Nekādu nozieguma pazīmju

Dombrava klāstīja, ka NA nesaskata nekādas nozieguma pazīmes un cer – pazudīšot vēl viens nereģistrēts īpašums Rīgā. Politiķis runā par Rīgas atbrīvotājiem veltīto pieminekli – tādējādi viņš dāvā iemeslu ierosināt krimināllietu pret visu partiju.

Te viltīgā Veidemane uzdeva vēl vienu jautājumu ar mājienu – viņa konstatēja, ka pats no sevis šis īpašums nekur nepazudīs.

Taču Dombrava neapjuka un saka, ka "jāatzīst, ka ilgstoši esam bijuši pārāk gļēvi, lai valstī sakārtotu šīs okupācijas "pieminekļu" lietas - kā to, piemēram, izdarījusi Polija". Politiķis sūkstās, ka Saeimā līdz šim nav varējuši pieņemt likumu, kas ļautu arī Latvijā pa tīro nojaukt visus pieminekļus, kas slavina "okupāciju".

Kas attiecas uz pieminekli Jēkabpilī, jāpiebilst, ka pirms diviem gadiem to nojaukt ieteicis pat Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

"Es priecāšos, ka turpmāk, jaucot nost šādus „pieminekļus”, procesā iesaistīsies arī bruņoto spēku speciālisti," sapņaini piezīmēja NA deputāts.

Pie tam pēc memoriāla apgānīšanas Dombrava savā lapā Facebook jau uzlielīja drosminiekus cita NA parstāvja – Jāņa Iesalnieka pēdās.

Заноза в глазах латышей: кому помешал советский памятник в Екабпилсе - Sputnik Latvija, 1920, 27.02.2021
Video
Skabarga latviešu acīs: kam nedeva mieru piemineklis karavīriem Jēkabpilī

Atbildot uz šo publikāciju Rīgas bijušais mērs, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs savā lapā Facebook secināja, ka uz tādas "apņēmības" turas Latvijas labējās partijas. Tātad "zodziet apņēmīgāk", viņš aicināja, papildinot publikāciju ar memu ar šo lozungu un Dombravas portretu.

Jāpiebilst, ka Krievijas Izmeklēšanas komiteja ierosinājusi krimināllietu par lielgabala zādzību no memoriāla padomju karavīriem Jēkabpilī. Krievijas vēstniecība Latvijā nosūtījusi valsts ĀM protesta notu par vandālisma aktu.

Šajā kontekstā Vladimirs Lindermans nāca klajā ar interesantu ierosinājumu Krievijas IK izsludināt lielu naudas balvu tam, kurš sniegs informāciju, kas palīdzēs atklāt lietu un noķert noziedznieku.

Tad, Lindermans ir pārliecināts, atradīsies cilvēki, kuri pastāstīs patiesību. Pie tam iespējams, ka tie pat būs cilvēki no godājamā Gundara Kalves aprindām.

Ziņu lente
0