Satiksmes ministrija ierosina atcelt aizliegumu lidojumiem uz trešajām valstīm

© Sputnik / Sergey MelkonovАэропорт Рига
Аэропорт Рига - Sputnik Latvija, 1920, 25.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Satiksmes ministrijas vadītājs Tālis Linkaits uzskata, ka lidojumu aizliegums darbojas tikai tad, kad to ievēro visas ES valstis.

RĪGA, 25. februāris — Sputnik. Latvijas Satiksmes ministrija iesniegusi rosinājumu atcelt aizliegumu lidojumiem uz trešajām valstīm, raksta Тvnet.lv.

Satiksmes ministrijā pagaidām nevar precizēt, kad grozījumi varētu tikt izskatīti.

Вид на Старую Ригу и Домский собор зимой - Sputnik Latvija, 1920, 25.02.2021
Tūrisms: ja gribat mūs izputināt, tad vismaz brīdiniet

Pagājušajā nedēļā par labu aizlieguma atcelšanai izteicās satiksmes ministrs Tālis Linkaits. Viņš uzsvēra, ka aizliegumi darbojas tikai tad, ja tos ievēro visas Eiropas Savienības valstis vai ja ir slēgtas iekšējās robežas.

Latvijas Civilās aviācijas aģentūrā norāda, ka starptautiskie pasažieru pārvadājumi uz trešajām valstīm aizliegti kopš pagājušā gada 17. marta, kad uz laiku tika atcelti visi starptautiskie lidojumi.

Vienīgais īslaicīgais izņēmums bijis Gruzija, uz kuru Eiropas Savienība uz laiku atļāva lidojumus, taču grozījumi Latvijas normatīvajos aktos par lidojumiem uz trešajām valstīm nav veikti kopš pandēmijas sākuma, proti, 2020. gada marta.

Iepriekš Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas prezidents Vladislavs Korjagins paziņoja, ka valdība velti neatceļ aviopārvadājumu ierobežojumus un ka vienīgais lidojumu aizliegumu mērķis ir "piesegt sevi" pandēmijas apstākļos.

Ziņu lente
0