Swedbank brīdināja par izmaiņām internetbankas darbībā

© REUTERS / Ints KalninsЗдание Swedbank в Риге
Здание Swedbank в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 22.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izmaiņas skars klientus, kuri izmanto Swedbank internetbanku un vietni pārlūkprogrammā Internet Explorer.

RĪGA, 22. februāris - Sputnik. Swedbank no 23. marta pārtrauks uzturēt savas internetbankas un vietnes darbību interneta pārlūkprogrammā Internet Explorer, liecina bankas sniegtā informācija.

Saskaņā ar Swedbank rīcībā esošajiem datiem, patlaban vien nedaudzi klienti darbam ar internetbanku izmanto programmu Internet Explorer, kas laista klajā pirms ceturtdaļgadsimta.

Kompānija "Microsoft" paziņoja, ka pārtrauks savu atbalstu šai pārlūkprogrammai līdz 2021. gada vasarai. Līdz ar to arī mēs pārtrauksim Internet Explorer atbalstu mūsu sistēmās, un no marta Swedbank internetbanka vairs nebūs pieejama IE, pastāstīja Swedbank.

No 23. marta darbam ar Swedbank vietni un internetbanku ieteicams izmantot interneta pārlūkprogrammas Google Chrome, Mozilla Firefox vai Microsoft Edge. Atšķirībā no Internet Explorer, tajās būs iespējams veikt un apstiprināt maksājumus caur Swedbank no dažādiem preču un pakalpojumu pārdevēju vietnēm.

Банкноты номиналом 5 и 10 евро. - Sputnik Latvija, 1920, 09.04.2020
Swedbank: ceturtā daļa iedzīvotāju zaudējusi lauvas tiesu ienākumu

Februāra sākumā grupa Swedbank informēja, ka tiek dibināta jauna holdinga kompānija ar mērķi stiprināt savu darbību Baltijas valstīs. Bankas klientus pārmaiņas neskars, toties ļaus paplašināt tās vadības pilnvaras. Jaunā kompānija tiks reģistrēta Latvijā šī gada vidū, tajā strādās visu valstu pārstāvji, kuros atrodama Swedbank.

Swedbank ir lielākā banka Baltijas valstīs. Tās klienti ir aptuveni trīs miljoni fizisku personu un apmēram, 280 tūkstoši uzņēmumu Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Pēc Swedbank ziņām, tās peļņa 2020. gadā Latvijā saruka par 18% salīdzinājumā ar 2019. gadu. Kopējā peļņa kritusies par 9,8%.

Ziņu lente
0