No 1. marta Latvijā atkal būs pieejami frizieru pakalpojumi, manikīrs un pedikīrs

© Sputnik / Варвара Гертье / Pāriet pie mediju bankasРабота салона красоты в Иванове
Работа салона красоты в Иванове - Sputnik Latvija, 1920, 19.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas valdība ir ļāvusi izslēgt no "aizliegto" saraksta atsevišķus skaistumkopšanas pakalpojumus.

RĪGA, 19. februāris - Sputnik. Latvijā no 1. marta atkal varēs legāli saņemt friziera pakalpojumus, kā arī apmeklēt manikīra un pedikīra meistaru, ziņo Rus.lsm.lv.

Valsts valdība ilgi domāja pirms atļaut Latvijas iedzīvotājiem apmeklēt skaistumkopšanas salonus. Bija trīs varianti - atļaut visu, atļaut tikai tos pakalpojumus, kuros ir zems vai vidēji zems Covid-19 izplatīšanas risks, kas ietver pirtis, baseinus, solārijus, vai atļaut tikai frizētavas, kā arī manikīra un pedikīra pakalpojumu sniegšanu. Nolēma, ka pietiks ar trešo.

Девушка с ноутбуком - Sputnik Latvija, 1920, 18.02.2021
Restorāni un frizieri Latvijā zaudē klientus, bet NVA klientu pulks pieaug

Turklāt veselības ministrs Daniels Pavļuts atzīmēja, ka vēlāk, spriežot pēc inficēšanās gadījumu pieaugumu Latvijā, ierobežojumus var atcelt arī citiem skaistumkopšanas pakalpojumiem. Bet pagaidām atļaut visu ir pārāk riskanti. Ekonomikas ministrijas vadītājs Jānis Vitenbergs piedāvāja atļaut arī masieru pakalpojumus, bet Pavļuts ierosinājumu noraidīja.

Tomēr līdz 23. februārim valdība padomās, kā varētu vēl piekāpties šajā jomā.

Tikmēr pat tie pakalpojumi, ko atjaunos skaistumkopšanas saloni no 1. marta, būs iespējams saņemt tikai ievērojot dažus nosacījumus.

Jauna realitāte skaistumkopšanas saloniem

Klientu varēs pieņemt tikai pēc iepriekšēja pieraksta. Turklāt jāpieraksta klienta vārds, uzvārds, tālruņa numurs, kā arī apkalpošanas sākuma un beigšanas laiks un meistara uzvārds. Šī informācija tiks glabāta 30 dienu laikā, lai to varētu uzradīt SPKC.

Bet tas nav viss. Pakalpojuma sniedzējam jābūt reģistrētam Veselības inspekcijā. Katram klientam jāmēra temperatūra (bezkontakta veidā). Uz vienu klientu jānodrošina platība vismaz 25 kvadrātmetri. Pakalpojumu sniegšanai jābūt organizētai tā, lai klienti savstarpēji nesatiktos.

Ja telpa ir mazāka par 25 kvadrātmetriem, pakalpojuma sniegšanas telpā var atrasties tikai viens klients.

Intervāls starp pakalpojumu sniegšanu nevar būt mazāk kā 20 minūtes.

Ja klientam nesniedz pakalpojumu, tad viņš nedrīkst atrasties salona telpā.

Женщина в защитной маске в супермаркете - Sputnik Latvija, 1920, 13.02.2021
Ādažu mērs aicina piešķirt pašvaldībām vairāk varas

Klientam jāierodas vienam (izņemot gadījumus, kad invalīdam ir nepieciešams asistents, vai klients ir bērns līdz 12 gadiem).

Viens klients var saņemt tikai vienu pakalpojumu dienā.

Aizliegts apkalpot klientus bez FPP-2/FPP-3 maskas. Maska jāmaina ik pēc 2 stundām.

Paliek spēkā sociālā distances prasība 2 metru attālumā starp cilvēkiem visur, kur tas ir iespējams. Ja nav iespējama divu metru distances ievērošana starp pakalpojumu sniedzēju un klientu, darbavieta jāaprīko ar aizsargbarjeru.

Personālam jāvelk aizsargcimdi un FFP-2/FFP-3 tipa respiratoru bez vārsta. Aizsargekrānus un aizsargbrilles var izmantot kā papildu aizsardzību.

Roku un virsmu dezinfekcijas līdzekļiem jāsatur vismaz 70% etanola. Jānodrošina antiseptiska roku apstrāde pie ieejas.

Salonā pirms atvēršanas jāveic durvju rokturu, grīdu, visu virsmu dezinfekcija. Pēc klienta apkalpošanas arī jāveic dezinfekcija. Instrumenti un darba rīki jādezinficē pēc katra apmeklētāja. Dvieļi pēc katra klienta jāmazgā 60 grādu temperatūrā un jāgludina

Obligāti jāveic arī regulāra dabiskā vēdināšana - pa logiem un durvīm. Pēc katra klienta jāvēdina telpa ne mazāk kā 15 minūtes.

Биоревитализация – косметологический процесс, основанный на инъекционном введении гиалуроновой кислоты - Sputnik Latvija, 1920, 13.02.2021
Frizieri un kosmetoloģi nolēma vērsties Satversmes tiesā

Ja nav iespējama dabiskā vēdināšana, tad pieļaujama gaisa kondicionētāju lietošana atbilstoši filtru tīrīšanas un nomaiņas standartiem.

Tāpat tiek ziņots, ka Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Veselības inspekciju izstrādā "Pakalpojumu sniedzēja paškontroles lapu" drošai pakalpojumu sniegšanas nodrošināšanai, kas glabāsies pie pakalpojumu sniedzēja. Tas būs jāuzrāda uzraudzības iestādei.

Informācija par personu, kura ir atbildīga par epidemioloģisko ierobežojumu ievērošanu, jāievieto labi redzamā vietā. Tāpat pakalpojumu sniegšanas vietā jānodrošina informatīvi materiāli par epidemioloģiskajām prasībām latviešu, angļu un krievu valodā.

Salonu klientiem nedrīkst piedāvāt dzērienus, uzkodas un preses izdevumus.

Ziņu lente
0