Kas un kāpēc nogalina mazos veikalus

© Sputnik / Sergey MelkonovЛатвийские газеты и журналы на прилавке магазина
Латвийские газеты и журналы на прилавке магазина - Sputnik Latvija, 1920, 15.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kas aizstāv Rimi un Maxima intereses, nogalinot citus veikalus Latvijā? Savu viedokli medijos pauda pazīstams žurnālists.

RĪGA, 14. februāris — Sputnik. Savu viedokli par to, kāpēc valdība pēkšņi parādījusi savu labo sirdi un lēmusi atvieglot ierobežojumus veikalos – dažos veikalos! – portālā aprinkis.lv  pastāstīja Mārcis Bendiks.

Tagad pārtikas lielveikali drīkst pārdot jebkuras preces, arī būvmateriālus un saimniecības preces – to pašu, ko līdz šim (stingri ierobežotā sortimentā), bet mazie lauku veikaliņi var sākt pamazām pakoties uz mūža māju pusi. Kā tā? Kas noticis?

Продовольственный магазин Максима в Валке - Sputnik Latvija, 1920, 08.02.2021
Uzskrūvēs cenas un piebeigs mazo biznesu: eksperts par "tīklu" triumfu Latvijā

Autors atgādināja, ka rudenī valdībā bija liels troksnis par Rīgas maratonu pandēmijas apstākļos. "Šķistu loģiski, ja par to iestātos Izglītības un zinātnes ministrija (šī ministrija atbild arī par sporta jomu) un Ekonomikas ministrija (tautsaimniecība un valsts tēls), bet pret to būtu jābūt Veselības ministrijai, kuras atbildība ir sērgas ierobežošana," raksta Bendiks.

Tomēr par maratonu cīnījās veselības ministre Ilze Viņķele, par spīti savai atbildības sfērai, toties atbilstoši partijas interesēm – viņa pārstāv "Par!"

"Un te arī viss jandāla kaleidoskops sakratās skaidrā bildē. Jo tas nav vienkārši maratons, tas ir "Rimi" Rīgas maratons. "Rimi" ir aģentūras "DeepWhite" megaklients. Tajā pašā laikā centrālais personāžs "Par!" kampaņās ir Gints Knoks, paristiskā Rīgas mēra Staķa kunga oficiāls padomnieks. Tīras sagadīšanās dēļ pērnruden mērs Staķis gozējās "Rimi" loģistikas centra atklāšanā, - turpināja Bendiks. - Un tīras sagadīšanās pēc "Rimi" apkalpojošās PR aģentūras "DeepWhite" vadītāja ir Egle Klekere, ļoti jauka būtne (bez kādas ironijas, nopietni!), kuru ar padomnieku Gintu Knoku nesaista gandrīz nekas, ja nu vienīgi piecpadsmit kopdzīves gadi un daži bērni. Un sagadīšanās pēc šī aģentūra ir izkāsusi ieguvusi no budžeta naudiņām sešciparu skaitļu summas tikai dažos, viegli redzamos valstiskos pasūtījumos (par valdošajiem pietuvināto PR aģentūru luknajiem līgumiem esmu rakstījis citviet).

Запрещённые к продаже товары в супермаркете Rimi - Sputnik Latvija, 1920, 02.02.2021
Drīz atvērs? Ekonomikas ministrija izstrādājusi jaunus noteikumus veikalu apmeklējumam

Skeptiķi teiks, ka "Rimi" konkurents "Maxima" no šī loģiskās domāšanas uzliesmojuma iegūs tikpat. Neesiet skeptiski, domāsim pozitīvi! Pirms dažām dienām "Maxima" kļuvusi par Latvijas Basketbola savienības ilgtermiņa partneri. Basketbols ir Edgara Jaunupa kunga iemīļotā joma, kurš, kā zināms, ir attparistu saimnieciskākā flanga "Latvijas attīstībai" pārraugs."

Savas pārdomas autors noslēdza fabulas stilā: divi izveicīgi zvēri knokizējas un jaunupizējas, lācis "Depo" ādā var sūkāt ķepu, bet mazie lauku veikalu susuriņi un kāmīši lai notērē savus krājumus un tad... Nu jā, kurus valsts ekonomikas knokizētājus un jaunupizatorus interesē, ka tie vairs krājumus atjaunot nevarēs, jo prece jāiepērk ar priekšapmaksu.

Būsim pozitīvi, būsim "par"!

Ziņu lente
0