"Daugavpils satiksme" iepirks autobusus un tramvajus par 33 miljoniem eiro

© AS Daugavpils SatiksmeТрамвай на улице, в Даугавпилсе
Трамвай на улице, в Даугавпилсе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā informēja SIA "Daugavpils satiksme" valdes loceklis Sergejs Blagoveščenskis, pilsētas autobusu un tramvaja parkos tehnika ir morāli un tehniski novecojusi un nepieciešama jaunās tehnikas iegāde.

RĪGA, 20. janvāris - Sputnik. Nauda no ES fondiem, kas tika piešķirta draudzīgas vides attīstībai, tiks atvēlēta jaunu autobusu un tramvaju iepirkšanai Daugavpilī, raksta Lsm.lv. Kopumā plānots tērēt aptuveni 33 miljonus eiro. Iepirkumu paredzēts īstenot līdz 2023. gada beigām.

Pašvaldības uzņēmumā "Daugavpils satiksme" pastāstīja, ka plānots iepirkt 35 autobusus, 12 tramvajus, kā arī izbūvēt jaunu tramvaja līniju. Uzņēmuma vadītājs Sergejs Blagoveščenskis paziņoja, ka no 33 miljoniem eiro 10 miljoni tiks atvēlēti videi draudzīgu autobusu iegādei.

Официальное открытие строительных работ Центрального узла Rail Baltica в Риге - Sputnik Latvija
Viedoklis
Dzelzceļš kara jūtīs. Ko vadās pa Rail Baltica?

"Tika izsludināts konkurss, kur ir divas lotes. Pirmā ir 15 mazākas ietilpības autobusu iegāde. Un 20 lielākas ietilpības autobusu iegāde. Mazos autobusos ir aptuveni 20 sēdvietas. Liels autobuss ir lielāks par 12 metriem, trīsdurvju, obligāti ar zemo grīdu, bet tā ietilpība ir lielāka par 80 vietām," sacīja Blagoveščenskis.

Viņš atzīmēja, ka Daugavpils autobusu parks ir morāli un tehniski novecojis, daži autobusi ir ekspluatācijā jau vairāk nekā 30 gadus. Autoparka pamatdaļa ir Solaris markas autobusi, tie tika iepirkti 2000. gadā, otra daļa – Volvo markas autobusi, to vidu ir 1989. gadā un 1998. gadā un daži 2006. gadā iepirktie eksemplāri.

"Bija nopietnas avārijas, un šobrīd mums ļoti pietrūkst mašīnu," piebilda Daugavpils satiksmes direktors.

Papildus autobusiem tiks atjaunots arī tramvaju parks. Pašlaik pilsētā kursē 36 vagoni, no kuriem 12 tiek uzskatīti par veciem, tie tika iegādāti vēl 80. gados.

"Pie mums bieži vēršas no invalīdu biedrībām ar lūgumiem palaist zemās grīdas tramvajus, bet diemžēl mēs nevaram tos apmierināt, jo pietrūkst transporta. Ja mēs īstenosim šo projektu, tad ceru, ka visi vecie tramvaji ar augstu grīdu tiks nomainīti pret zemās grīdas tramvajiem," stāsta Blagoveščenskis.

Kopumā tramvaja projektiem Rīgā, Liepājā un Daugavpilī ir piešķirti gandrīz 75 miljoni eiro.

Ziņu lente
0