Neielaida jau lidostā: kā darbojas prasība uzrādīt Covid-19 testu

© Sputnik / Sergey Melkonov Sergey MelkonovАэропорт Рига
Аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dažiem pasažieriem Rīgas lidostā jau liegta iespēja iebraukt Latvijā, jo viņi nav uzrādījuši negatīvu koronavīrusa testu, informēja Civilās aviācijas aģentūra.

RĪGA, 18. janvāris — Sputnik. Kopš 15. janvāra Latvijā ir stājusies spēkā prasība uzrādīt negatīvu Covid-19 testu visiem, kuri iebrauc valstī, stāsta Mixnews.lv.

Nepieciešamais tests ir jāveic ne ātrāk kā 72 stundu laikā pirms ierašanās valstī. Tāpat aviopārvadātājam var uzrādīt ārsta izziņu, izziņu par antiķermenīšiem vai citu medicīnisku dokumentu, kas apstiprina – cilvēks nav inficēts. Pretējā gadījumā cilvēkam būs liegts iebraukt Latvijā.

Piektdien, 15. janvārī policisti, robežsargi un lidostas drošības dienests kopīgiem spēkiem pārbaudīja Rīgas starptautiskajā lidostā ieviesto noteikumu darbību.

Указатель направления на сдачу анализа на COVID-19 - Sputnik Latvija
Latvija ieceļojošajiem varētu uzlikt pienākumu uzrādīt negatīvu Covid-19 testu

Civilās aviācijas aģentūras sabiedrisko sakaru speciālists Aivis Vincevs pastāstīja, ka jau 15. janvārī vairākiem cilvēkiem nav ļauts iebraukt Latvijā. Viņš atzīmēja, ka precīzākas ziņas tiks sniegtas vēlāk, kad aviokompānijas apkopos savus datus. Tomēr pagaidām zināms, ka tādu gadījumu skaits nav liels.

Atgādināsim, ka Covid-19 analīzes nav jānodod bērniem līdz 11 gadu vecumam, personām, kas vakcinējušās no Covid-19, pārvadātāju darbiniekiem un apkalpojošajam personālam, jūrniekiem, kuri dodas reisā vai atgriežas mājās, tranzīta pasažieriem, kuri paliek lidostas tranzīta zonā, kā arī diplomātiskā korpusa pārstāvjiem.

Jāpiebilst, ka Pasaules Veselības organizācija ieteikusi valstīm nepieprasīt no iebraucējiem sertifikātus par Covid-19 vakcīnas saņemšanu, jo daudzās pasaules valstīs vakcīnas pieejamība ir ļoti ierobežota un to efektivitāte tiek pētīta.


Ziņu lente
0