Mēs jūs pažēlosim, ja nauda paliks pāri: Valdis Zatlers par valsts atbalstu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kāpēc valstij būtu jāatbalsta sabiedrības locekļi, kuri neatbalsta valsti – tādā rakursā jautājumu uzdeva bijušais Latvijas prezidents Valdis Zatlers.

RĪGA, 9. janvāris — Sputnik. Bijušais Latvijas prezidents Valdis Zatlers pauda viedokli, ko Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs iepriekš asi kritizēja savā lapā Facebook.

Intervijā telekanāla, Rīga TV24 Zatlers paziņoja, ka cilvēkiem, kuri neatbalsta valsti, nevajadzētu gaidīt atbalstu no valsts, vēsta Mixnews.lv.

Zatlers uzskata, ka valstij vajadzētu pēc iespējas skaidrāk pastāstīt sabiedrībai: ja tu nemaksā nodokļus, valība nepalīdzēs, jo līdzekļu ir tik, cik ir un vispirms valsts palīdzēs tiem, kas maksā.

Акция протеста на набережной 11 Ноября в Риге против ограничений в связи с пандемией COVID-19 - Sputnik Latvija
Deputāts: uzņēmējiem Latvijā atliek ar skaudību skatīties uz Krieviju un maksāt nodokļus

"Ja paliks naudiņa pāri, tad arī jūs, tā sakot, pažēlosim!" tā Zatlers paskaidroja valdības galveno uzdevumu.

Jāpiebilst, ka jau pavasarī daudzi viesnīcu un restorānu īpašnieki, kuri cerēja uz valsts atbalstu, aplēsa, kādus nodokļus viņi iemaksājuši budžetā un sūdzējās, ka neko par to nav saņēmuši.

Tomēr Zatlers uzsvēra, ka ir jāizskaidro sabiedrībai, pie kādām vērtībām jāpieturas, jāizskaidro, ka vērtības mēs nedrīkstam mainīt, bet prioritāti principi vienmēr būs citi katrā konkrētā situācijā. Šos principus vajadzēja konkrēti novērtēt Covid-19 pandēmijaqs radītās krīzes laikā.

Pavasarī, kad vēl nebija skaidrs, kas ir koronavīruss, valsts rīkojās skaidrāk un sabiedrība izturējās labāk, bet rudenī valdība zaudēja kontroli pār krīzi. Tas, ka valdība zaudēja grožus, nenāca par labu sabiedrība – cilvēki atslāba, uzskata Zatlers.

Viņaprāt, visiem Latvijā dzīvojošajiem ir jāapvienojas, lai cīnītos pret Covid-19, bet valdībai jāpanāk, lai apvienošanās notiktu.

Iepriekš Rīgas bijušais mērs, EP deputāts Nils Ušakovs asi kritizēja valdību par novēlotiem soļiem cīņā ar pandēmiju un necieņu pret pilsoņiem. Viņš bija īpaši sašutis par to, ka apmaksāti eksperti medijos pūlas iegalvot cilvēkiem, ka viņi paši esot vainīgi pie visa sliktā, kas notiek pandēmijas laikā, un valdībai ar to neesot ne mazākā sakara.

Ziņu lente
0