Maskas transportā un pārvadājumu aizliegums uz Lietuvu: stājas spēkā ierobežojumi

© Sputnik / Sergey MelkonovЖенщина и мужчина в защитных масках на остановке общественного транспорта в Риге
Женщина и мужчина в защитных масках на остановке общественного транспорта в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daļējs transporta noslogojums un attālinātās mācības 5.-6. klašu audzēkņiem – stājušies spēkā valdības pieņemtie ierobežojumi.

RĪGA, 7. decembris — Sputnik. No šodienas Latvijā stājas spēkā jauni ar Covid-19 pandēmiju saistīti ierobežojumi, liecina informācija Ministru kabineta vietnē.

Рижское региональное  управление Государственной полиции - Sputnik Latvija
Policija noskaņota rīkot reidus tirdzniecības centros ar mērķi pārbaudīt masku lietošanu

Aizvadītajā nedēļā valdība nolēma pagarināt ārkārtējās situācijas režīmu līdz 2021. gada 11. janvārim, kā arī noteikti stingrākus drošības pasākumus.

No šīsdienas pasažieru skaits sabiedriskajā transportā nevar pārsniegt 50% no transporta līdzekļa ietilpības. Ja transporta līdzekļa specifika neļauj kontrolēt pasažieru plūsmu, sēdvietas ir jāmarķē.

Tāpat vadītājam un visiem pasažieriem sabiedriskajā transportā jāvalkā aizsargmaskas, arī bērniem no septiņu gadu vecuma.

No šīsdienas attālinātas mācības sāk 5.-6. klašu audzēkņi, klātienē mācības turpināsies tikai bērnudārzos un 1.-4. klasēs, tomēr ar stingrām drošības prasībām. Iepriekš ieviestā prasība par trīs kvadrātmetru platības nodrošināšanu vienam skolēnam saglabājas, no 4. janvāra skolās mācību procesa laikā un ārpus tā maskas būs jānēsā arī jaunāko klašu skolēniem.

No šīsdienas aizliegti arī regulāri pasažieru pārvadājumi uz Andoru, Luksemburgu, Horvātiju, Sanmarīno un Lietuvu.

​Vidējais Covid-19 saslimstības nedēļas rādītājs ES un EEZ valstīs samazinājies līdz 506.9 gadījumiem uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju, tāpēc no 7. decembra regulāri pasažieru pārvadājumi aizliegti uz valstīm, kur saslimstība pārsniedz 1013,8 gadījumus uz 100 tūkstošiem cilvēku.

Vakar Latvijā reģistrēti 526 jauni Covid-19 inficēšanās gadījumi. Kopš pandēmijas sākuma inficējušies vairāk nekā 20 tūkstoši cilvēku.


Ziņu lente
0