Latvijas slimnīcas vēl spēj uzņemt pacientus: Viņķele par hospitāli Ķīpsalā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Veselības ministrijas vadītāja Ilze Viņķele pastāstīja par hospitāļa izvietošanas iespēju Ķīpsalā Covid-19 pacientu ārstēšanai.

RĪGA, 3. decembris – Sputnik. Latvijas iedzīvotājus uztraucošo jautājumu par to, vai izstāžu zāle Ķīpsalā, Rīgā tuvākajā laikā var pārtapt hospitālī, žurnālisti uzdeva veselības ministrei Ilzei Viņķelei, vēsta Rus.lsm.lv.

Intervijā Ziņu dienestam Viņķele pastāstīja, ka pagaidām nevar apstiprināt informāciju par to, ka izstāžu zāle tiktu gatavota pārveidošanai pagaidu hospitālī. Tās ir tikai baumas, uzsvēra ministre.

Директор департамента анализа рисков и профилактики инфекционных заболеваний Центра профилактики и контроля заболеваний (SPKC) Юрий Перевощиков - Sputnik Latvija
Perevoščikovs: ierobežojumi ir nepieciešami, ja nav sabiedrības atbildības

Pēc viņas teiktā, kas tāds var notikt tikai tad, kad Latvijas slimnīcas būs pārpildītas un citas iespējas tiks izsmeltas, kā tas notiek citās Eiropas valstīs.

"Latvijā mēs pagaidām šādā situācijā neesam," paziņoja Viņķele.

Vērts atgādināt, ka Viņķele iepriekš pati pastāstīja par to, ka Ķīpsalas izstāžu zāli varēs izmantot kā Covid-19 hospitāli. Šāda veida palīdzību gadījumā, ja tas būs nepieciešams, piedāvāja BT1 valdes priekšsēdētājs un zāles īpašnieks Viesturs Tīle.

Viņķele pat bija paziņojusi, ka nepieciešamais aprīkojums ir un glabājas noliktavā – tātad, šādas idejas īstenošanai Rīga ir gatava.

Taču pēcāk ministre spēra soli atpakaļ, sakot, ka, ja valstī stacionēšana būs nepieciešama 1000 vai 2000 Covid-19 pacientu un slimnīcas netiks galā, nāksies aizdomāties par to, kā palielināt veselības aprūpes resursus. Taču uz jautājumu tieši par Ķīpsalas iespējām konkrētu atbildi vairs nesniedza.

Ziņu lente
0