Veselības ministrija sagatavojusi bezprecedenta vakcinācijas plānu

© Sputnik / Константин Михальчевский / Pāriet pie mediju bankasВакцинация
Вакцинация - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā izstrādāts detalizēts pakāpenisks iedzīvotāju brīvprātīgās vakcinācijas plāns pret Covid-19.

RĪGA, 1. decembris – Sputnik. Veselības ministrija izstrādājusi vakcinācijas plānu pret Covid-19 un šodien prezentēs to valdībai, vēsta Jauns.lv.

Медсестра набирает лекарство в шприц в стационаре - Sputnik Latvija
Krievijā nosaukti masveida vakcinācijas sākums Covid-19 profilaksei

Spriežot pēc premjerministra Krišjāņa Kariņa pārrunām ar Pasaules Veselības organizācijas Eiropas reģionālā biroja ekspertiem pagājušajā nedēļā, plānam ir jāietver visi posmi – no vakcīnas iepirkšanas un transportēšanas līdz iedzīvotāju vakcinēšanai un turpmākajam monitoringam.

Iepriekš intervijā aģentūrai LETA veselības ministre Ilze Viņķele paziņoja, ka tā būs "bezprecedenta apmēra, lieluma un arī ātruma vakcinēšanas reize". Situācijā ar ārstiem var tikt izmantots vakcinācijas algoritms pret gripu, kad mediķi tiek vakcinēti darbavietās.

"Mums ir pieredze par valsts apmaksāto vakcinācijas programmu īstenošanu caur ģimenes ārstiem, kas ir pietiekami laba," iepriekš pauda ministre.

Viņa uzsvēra arī to, ka vakcinēšana būs brīvprātīga.

Kāda tieši vakcīna tiks Latvijai, pagaidām nav skaidrs – Eiropas Savienība noslēgusi vienošanās ar farmaceitiskajām kompānijām AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNTech-Pfizer, CureVac un Moderna.

Президент РФ В. Путин принял участие в саммите Группы двадцати - Sputnik Latvija
Viedoklis
Koronavīruss skāris G20 samitu. Taču Rietumi necietīs Krievijas vakcīnu

Ir zināms vienīgi tas, ka Krievijas vakcīna Sputnik V pie Latvijas iedzīvotājiem nenonāks – Eiropas Komisija neatļāva tās izmantošanu ES valstīs, izņemot Ungāriju.

Kantar TNS aptauja iedzīvotāju vidū no 18 līdz 60 gadiem parādīja, ka vairums Latvijas iedzīvotāju negribētu vakcinēties, par ja to varētu izdarīt jau šobrīd.

Par nevēlēšanos vakcinēties pret Covid-19 paziņoja 44% aptaujāto, tostarp 26% atbildēja viennozīmīgi, savukārt 18% drīzāk nevakcinētos. Tikai 38% Latvijas iedzīvotāju paziņoja, ka vēlētos vakcinēties pret koronavīrusu, no tiem 14% ir pilnībā par to pārliecināti, vēl 24% drīzāk vakcinētos.

Ziņu lente
0