Fabrika "Dzintars" atsākusi ražošanu – kad veikalos parādīsies jaunā produkcija

© Foto : Eugene LeskovskyТолько что изготовленная помада - еще "тепленькая"
Только что изготовленная помада - еще тепленькая - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunajam "Dzintara" īpašniekam Oļegam Osinovskim nav šaubu, ka "Dzintars" atgriezīsies tirgū un klienti gaida šo atgriešanos; kā šobrīd klājas lietām fabrikā un kad pirmās jaunās produkcijas partijas parādīsies veikalos.

RĪGA, 24. novembris – Sputnik. Kosmētikas fabrika "Dzintars", kura apturēja darbu pirms gada, atsākusi ražošanu testa režīmā, vēsta Neatkarīgā.

Tiesa atzina "Dzintaru" par maksātnespējīgu 2019. gada 12. novembrī. Uzņēmums apturēja ražošanu, pakāpeniski tika likvidēti arī tā firmas veikali. Šī gada augustā "Dzintara" aktīvus par 5,5 miljoniem eiro iegādājās SIA "Ritrem", kurš pieder "Skinest Group". Pēc darījuma noslēgšanas "Skinest Group" īpašnieks Oļegs Osinovskis apsolīja, ka atjaunos ražošanu oktobrī un jau novembrī jaunā produkcija parādīsies veikalu plauktos. Solījumi netika realizēti.

Илья Герчиков, руководитель парфюмерной фабрики Dzintars - Sputnik Latvija
Receptes ir pie manis: bijušais "Dzintara" īpašnieks prognozē jaunā īpašnieka izgāšanos

SIA "Dzintars Production" valdes locekle Anastasija Udalova pastāstīja, ka ražošana šobrīd ir uzsākta testa režīmā, un jauno produkciju nāksies pagaidīt.

"Uzņēmums strādā jau no pirmās dienas, lai nodrošinātu augstas kvalitātes produktu ražošanu, kas būs iemīļoti gan vietējā tirgū, gan konkurēs eksporta tirgos. Sagatavošanās procesā ir veikta iekārtu testēšana, izejvielu atlase atbilstoši augstākās kvalitātes kritērijiem un tirgus izpēte. Ir noslēgtas vairākas vienošanās ar sadarbības partneriem un izveidots produktu portfelis. Esam ņēmuši vērā gan ilggadējo un uzticīgo "Dzintars" produktu lietotāju vēlmes, gan radījuši jaunus produktus.

Ražošana pagaidām ir uzsākta testa režīmā, jauda tiks palielināta jau šī gada nogalē, bet produkcija veikalos būs nopērkama pavisam drīz – nākamā gada sākumā," pastāstīja Udalova.

"Cilvēki gan Latvijā, gan citviet gaida "Dzintara" atgriešanos, un tas notiks, par to nav šaubu. Uzņēmums ir labās rokās, un mums ir pietiekami daudz kapitāla, lai nodrošinātu, ka uzņēmums saņem visus tā attīstībai nepieciešamos ieguldījumus," paziņoja Oļegs Osinovskis.

Торжественное открытие магазина Dzintars на территории центра отдыха Lido - Sputnik Latvija
Fabrikā "Dzintars" plānots atsākt kosmētikas ražošanu

Tikmēr joprojām turpinās tiesāšanās par "Dzintara" preču zīmēm. Lai arī "Skinest Group" nopirka kopumā 93 preču zīmes, 5 no tām jaunais īpašnieks nevar izmantot, kamēr notiek tiesvedības.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, bijušais "Dzintara" īpašnieks Iļja Gerčikovs vēl pirms kompānijas bankrotēšanas pārreģistrēja uz savu vārdu visus preču nosaukumus. Maksātnespējas administrators Jānis Ozoliņš nolēma, ka preču zīmes tika atsavinātas par labu Gerčikovam nepamatoti, tādēļ tiesā tika saņemta prasība atgriezt tās uzņēmumam. Pēc 7 dienām pēc bankrota paziņojuma iesniegšanas Iļja Gerčikovs piereģistrēja jaunu uzņēmumu SIA "Dzintars beauty".

Ziņu lente
0