Krievu biedrības vadītāja: Neatkarības diena Latvijā – tie nav svētki visiem

© Foto : rusojuz.lv/ru / @Виталий ДроботПредседатель правления Русского общества в Латвии Татьяна Фаворская
Председатель правления Русского общества в Латвии Татьяна Фаворская - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievu tiesības Latvijā ir ierobežotas kopš tā saucamās neatkarības atjaunošanas. Viņi neuzskata sevi par valsts daļu, tāpēc nekada svētku noskaņojuma viņiem nav.

RĪGA, 18. novembris – Sputnik. Šodien, 18. novembrī, Latvija svin neatkarības dienu. Latvijas Krievu biedrības vadītāja Tatjana Favorska norādīja, ka valsts krievvalodīgie iedzīvotāji nebūt neizjūt svētku noskaņojumu.

"Krievu diasporas tiesības Latvijā ir ierobežotas kopš tā saucamās neatkarības atjaunošanas brīža. Valstī plaukst nepilsonības institūts – cilvēki nevar piedalīties vēlēšanās un politiskajā dzīvē. Cietsirdīgi un nežēlīgi notiek mūsu bēŗnu asimilacija, neskatoties uz protestiem, lūgumiem un vēstulēm. Asimilācija plešas plašumā, valdība nepieļauj nekādus kompromisus, pat ne mazākos. Tāpēc mums nav svētku noskaņojuma," Favorska teica sarunā ar Sputnik Latvija.

Neatkarības dienas svētku svinīgā ceremonija - Sputnik Latvija
Mamikins: Latvijas valsts dibinātāji apgrieztos kapos otrādi

Viņa norādīja, ka Latvijā dzīvojošie krievi neuzskata sevi par valsts daļu. "Mums paskaidroja, ka mēs esam atnācēji, ka mēs esam migranti-okupanti, ka krievu valoda Latvijā ir sveša, tai nav nekāda spēka, lai arī tā bijusi te vienmēr, un skolas bijušas vienmēr. Krievu skolas Latvijā bija par fašistiskās okupācijas laikā, bet tagad tās likvidē. Tāpēc tagadējie svētki nav domāti visiem," uzsvēra Favorska.

Viņa apliecināja, ka krievi neplāno atkāpties, jo viņi vēlas būt pilntiesīgi Latvijas iedzīvotāji.

Savā apsveikumā par godu Neatkarības dienai premjerministrs Krišjānis Kariņš novēlēja visiem mierīgus svētus un uzsvēra, ka iedzīvotāji pārvarēs tagadējos grūtos laikus, ja būs vienoti.

Праздник не для всех: Фаворская про День независимости Латвии
Ziņu lente
0