Ministru Pūci "nodevušais" deputāts deva mājienu, ka daudz zina par to, kā laupa Latviju

CC BY-SA 3.0 / Tobias "ToMar" Maier / Человек в маске балаклавы. Архивное фото
Человек в маске балаклавы. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas domes deputāts Māris Mičerevskis, kurš pastāstīja par bijušā ministra Jura Pūces liktenīgo caurlaidi, paziņoja, ka šis skandāls ir maza daļa no melu un zādzības aisberga Latvijas politikā.

RĪGA, 14. novembris – Sputnik. Noskaidrojies, ka demisionējušais Latvijas vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce ne vien sarīkoja mahināciju ar Rīgas domes caurlaidi, bet arī palūdza pilsētas varasiestādes apmaksāt viņa sodus. Par to pastāstīja Rīgas domes deputāts Māris Mičerevskis, kurš atmaskoja Pūces melus, raksta Mixnews.lv.

Turklāt Mičerevskis deva mājienu par to, ka Pūce nebūt nav vienīgais, pret kuru Latvijas politikā var viegli atrast kompromitējošus materiālus.

"Jāsaprot, ka tas, ko es teicu, ir ne tikai patiesība par daudzajām nelikumībām un valsts nozagšanu, bet tikai maza daļa no tā, kas notiek patiesībā," paziņoja Mičerevskis.

Taču deputāts atzīmēja, ka nevēlētos piesaistīt uzmanību Pūces personai, jo viņš, lai gan ar nokavējumu, tomēr atzina, ka ir melojis.

Atgādināsim, ka ceturtdien, 12. novembrī, Pūce demisionēja un publiski atvainojās visai Latvijas sabiedrībai, atzīstot, ka pastrādājis kļūdu un iedragājis cilvēku uzticību varai.

Par Pūces demisijas iemeslu kļuva Vecrīgas stāvvietas caurlaide, kura maksā 250 eiro mēnesī. Ministrs vērsās pie sava partijas biedra, Rīgas domes deputāta Māra Mičerevska, ar lūgumu sadabūt viņam caurlaidi. Bet viņš pēc kāda laika pameta partijas valdi, kā arī nodeva šo nepatīkamo sarunu publiskai apspriešanai.

Рижская дума - Sputnik Latvija
Politika
Toties ir autostāvvietas caurlaide: Twitter pasmējās par Rīgas izpilddirektora algu

Ministra Pūces demisiju komentēja ne tikai eiroparlamentārietis Nils Ušakovs, kuram ar Pūci ir savi rēķini kārtojami, bet arī aizsardzības ministrs Pabriks, kurš šobrīd uz laiku izpilda amatu pametušā bijušā kolēģa pienākumus.

Un ja Ušakovos dzēlīgi uzrakstīja Pūcem par karmu, tad Pabriks, tieši pretēji, izteica līdzjūtību kolēģim un aizrādīja "dīvāna ekspertiem". Aizsardzības ministrijas vadītājs norādīja, ka ir viegli tiesāt citus, sēžot dīvānā un ne par ko nenesot atbildību.

"Ir viegli nosodīt citus sēžot uz dīvāna un bez jebkādas atbildības. Brīnos, cik daudz mums apkārt “ pareizu”, “ morālu” un “godīgu” cilvēku, kuri vienmēr rīkojas atbilstoši augstākajiem standartiem. Sevišķi, kad jānospārda kāds, kurš pakritis," uzrakstīja Pabriks savā mikroblogā Twitter.

Ziņu lente
0