Deputāts Gobzems atzīts par vainīgu deputāta ētikas pārkāpumā

© Sergey MelkonovМитинг на Эспланаде, организованный депутатом Сейма Алдисом Гобземсом
Митинг на Эспланаде, организованный депутатом Сейма Алдисом Гобземсом - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeima atzinusi par vainīgu ētikas pārkāpumā deputātu Aldi Gobzemu un pat izdomājusi viņam sodu, tomēr Gobzems nolēmis atmaksāt.

RĪGA, 13. novembris — Sputnik. Saeimas deputāti beidzot atrisinājuši svarīgu jautājumu – kā sodīt kolēģi, "koviddisidentu" Aldi Gobzemu, kurš publiski ieteicis nenēsāt maskas un ilustrējis savu aicinājumu ar personīgu piemēru, vēsta BВ.lv.

Митинг на Эспланаде, организованный депутатом Сейма Алдисом Гобземсом - Sputnik Latvija
"Aizej pa labam, citādi padzīs": Gobzems aicina Viņķeli atkāpties no ministres amata

Turklāt neatkarīgais deputāts asi kritizējis valdības soļus Covid-19 pandēmijas kontekstā – bieži viņš tos uzskata par absurdiem, pārsvarā ieviestiem ar mērķi iebiedēt iedzīvotājus, nevis efektīvi ierobežot infekcijas izplatību un atbalstīt ekonomiku šajā sarežģītajā periodā.

Galu galā oktobra beigās deputātu uzaicināja apmeklēt Ētikas komisijas sēdi, kas ierosināja lietu pret Gobzemu, jo deputāts, iespējams pārkāpis ētiku, aicinot nepildīt valstī pieņemtos likumus.

Politiskajās aprindās tika aktīvi apspriests jautājums, vai aicinājumu neizmantot aizsargmaksas var uzskatīt par likumpārkāpumu. Vēl vairāk, vai iespējams tādus aicinājumus uzskatīt par huligānismu un piespriest atbilstošu sodu tiem, kuri izplata tamlīdzīgu viedokli.

Rezultātā lielākā daļa Saeimas Mandātu un ētikas komisijas locekļu atzina Gobzemu par vainīgu deputāta ētikas pārkāpumā. Neatkarīgajam deputātam izteikta rakstiska piezīme.

Tāpat kā iepriekš, Gobzems paziņoja, ka parādā nepaliks. Viņš apņēmies tuvākajā laikā iesniegt minētajā komisijā iesniegumu par viņa kolēģu, citu deputātu pieļautajiem pārkāpumiem.

Член комитета по социальной политике СФ РФ, заслуженный врач России Владимир Круглый - Sputnik Latvija
Nēsāt vai nenēsāt? Ārsts pastāstīja, cik lielā mērā maska pasargā no Covid

Cita starpā, par Saeimas lēmumu atteikties atcelt obligātās iepirkuma komponentes aprēķina mehānismu līdz 2019. gada 31. martam (šis uzcenojums elektroenerģijas rēķinos būtiski palielina elektrības cenas patērētājiem). Viņš pārmet kolēģiem to, ka jau vairākus gadus Saeima atsakās izpidīt likumā paredzēto prasību par algu palielināšanu veselības aprūpes nozares darbiniekiem.

Un vēl viena interesanta detaļa – izrādās, skarbie apsūdzētāji paši var pārkāpt noteikumus. Gobzems apliecināja, ka pieķēris partijas "Attīstībai/Par!" deputātus, sēžam plecu pie pleca bez maskām, kad bija izslēgta kamera. Tiklīdz kamera atsāka darbu, viņi maskas uzlikuši, apgalvoja Gobzems un norādīja, ka apstiprinās informāciju ar atbilstošiem fotomateriāliem.

Ziņu lente
0