Latvijas premjerministrs pieļāvis ārkārtējās situācijas ierobežojumu pārmaiņas

© Sputnik / Sergey MelkonovПремьер-министр Кришьянис Кариньш в День Лачплесиса на Братском кладбище в Риге
Премьер-министр Кришьянис Кариньш в День Лачплесиса на Братском кладбище в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš pieļāva, ka ar mērķi apturēt Covid-19 izplatību ieviestie ierobežojumi, iespējams tiks grozīti.

RĪGA, 12. novembris — Sputnik. Galvenais princips pašreizējā situācijā – darīt visu, lai apturētu koronavīrusa izplatību Latvijā, apgalvoja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Тестирование на антитела к коронавирусу - Sputnik Latvija
Infektologs pastāstīja, kad Latvijā varēs mīkstināt ārkārtējās situācijas režīmu

Telekanāla TV3 raidījumā "900 sekundes" politiķis pieļāva, ka ārkārtējās situācijas režīma laikā ieviestie ierobežojumi, iespējams, tiks mainīti, tomēr grozījumi būs minimāli, raksta BВ.lv.

Īpašu uzmanību Kariņš veltīja tam, ka lēmums par ierobežojumu ieviešanu nebija politisks. Ieviestos pasākumus ierosināja eksperti. Ja sabiedrība pretosies, vīruss pārņems Latvija.

Pie tam Kariņš uzsvēra: valsts veselības aprūpes sistēma jau ir pārslogota. Viņš uzskata, ka vīruss ir jāaptur, citādi situācija būšot pavisam citāda.

Atgādināsim, ka no 9. novembra valstī darbojas ārkārtējās situācijas režīms, kura laikā, cita starpā, aizliegti arī skaistumkopšanas salonu pakalpojumi, izņemot frizētavas. Runājot par ierobežojumiem, Kariņš atbildēja arī uz jautājumu par to, kāds ir viņa viedoklis par parakstu vākšanu portālā Manabalss.lv — par skaistumkopšanas salonu darbības ierobežojumu atcelšanu.

Iniciatīva aizliegt lielāko daļu skaistumkopšanas pakalpojumu izskanējusi no Slimību profilakses un kontroles centra puses. Argumenti ir vienkārši: pakalpojumi tiek sniegti ciešā saskarē, var ilgt vērā ņemamu laiku, tāpēc risks pieaug. Turklāt skaistumkopšanas salonos tiekas cilvēki no dažādiem "sociālajiem burbuļiem". MK argumentiem piekrita. Tomēr pakalpojumi turpinās – pagrīdē.

Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Ārkārtējā situācija Latvijā: jauni ierobežojumi un atbalsta programma

Latvijas Skaistumkopšanas speciālistu asociācija sūdzas, ka valdība no jauna pieņēmusi lēmumu steigšus, neapspriežoties ar nozari. Nav saprotams, kāpēc atļauts strādāt frizieriem, lai arī matu griešana vai bārdas kopšana var būt gana ilgstoša, toties aizliegti citi pakalpojumi.

Asociācija uzsvēra, ka meistarus piespiež strādāt nelegāli, jo daudziem tas ir vienīgais ienākums. Risku rada arī tas, ka šajos apstākļos nav iespējams kontrolēt procedūru kvalitāti un sanitāro normu ievērošanu.

SPKC ir zināms par skaistumkopšanas pagrīdes pakalpojumiem, taču organizācija cer uz meistaru un klientu apzinību. Pārkāpējus atklās Valsts policija, likumsargi sola reaģēt uz visiem izsaukumiem un novērtēt visus gadījumus individuāli.

Ziņu lente
0