Svetlana Tihanovska dosies uz Rīgu

© REUTERS / RADOVAN STOKLASAСветлана Тихановская на встрече с президентом Словакии Зузаной Чапутовой
Светлана Тихановская на встрече с президентом Словакии Зузаной Чапутовой - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijusī Baltkrievijas prezidenta kandidāte Svetlana Tihanovska, kas pēc protestu sākuma devās uz Lietuvu, tagad ieradīsies Latvijā. Viņai paredzētas tikšanās ar prezidentu, premjerministru un ārlietu ministru.

RĪGA, 12. novembris — Sputnik. Baltkrievijas prezidenta bijušās kandidātes Svetlanas Tihanovskas preses sekretāre Anna Krasuļina informēja Mixnews, ka Tihanovska ieplānojusi ierasties Latvijā 13. novembrī.

Krasuļina pastāstīja, ka Tihanovska vēlas tikties ar Latvijas politiķiem un pārrunāt situāciju Baltkrievijā.

Пресс-конференция кандидата в президенты Белоруссии С. Тихановской - Sputnik Latvija
Rinkēvičs pauž sašutumu: Krievija izsludinājusi meklēšanā Tihanovsku

Tikšanās ieplānotas ar Latvijas prezidentu Egilu Levitu, premjerministru Krišjāni Kariņu un ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču.

Bet tam viņa plāno piedalīties konferencē "The Riga conference 2020".

Atgādināsim, ka pēc prezidenta vēlēšanām, kas noritēja Baltkrievijā 9. augustā, kurās uzvaru izcīnīja Aleksandrs Lukašenko – pēc Centrālās vēlēšanu komitejas datiem, viņš saņēma 80,1% balsu, – valstī sākās plaši opozīcijas protesta pasākumi. Opozīcija neatzina balsojuma rezultātus, nosauca par uzvarētāju Tihanovsku un izveidoja koordinācijas padomi "varas nodošanai".

Šajā laikā Tihanovska pameta valsti, bet Baltkrievijas Ģenerālprokuratūra ierosināja krimināllietu sakarā ar aicinājumiem sagrābt varu. Virkne opozīcijas aktīvistu aizturēti, vairāki pametuši Baltkrieviju.

Ziņu lente
0