Nedrīkst spēlēties ar bērnu veselību: vecāki neapmierināti ar pārtikas paku saturu

© Sputnik / Виталий Аньков / Pāriet pie mediju bankasШкольники в столовой
Школьники в столовой - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārkārtējās situācijas apstākļos skolās sākušās tālmācības, sporta nodarbības atceltas, tāpēc bērnu dzīvesveids kļūst aizvien mazkustīgāks. Situāciju vēl pasliktina pašvaldību piedāvātās sausās uztura devas ar virkni neveselīgu produktu.

RĪGA, 11. novembris — Sputnik. Daudzi vecāki ir noraizējušies par pusdienu paku saturu, ko izsniedz skolētiem attālināto mācību laikā, vēsta lsm.lv. Vecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv" atzīmē, ka tajās nav pietiekami veselīgu produktu.

"Šobrīd, kad daudzu skolēnu dzīvesveids kļuvis mazkustīgs esošās situācijas dēļ, jo īpaši būtu jādomā par bērnu uzturu. Paciņām vajadzētu būt tādām, kas vecākiem palīdz nodrošināt sabalansētu uzturu, taču realitāte ir satraucoša," uzsvēra "Mammamuntetiem.lv"  vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

Viņa atzīmēja, ka jau pavasarī Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē "Mammamuntetiem.lv" norādīja, cik būtiski ir pievērst uzmanību skolēnu paciņu saturam, tomēr tobrīd atsevišķi politiķi attraukuši, ka vecāki ir nepateicīgi.

"Tas bija pandēmijas sākums, kad daudzas lietas notika steigā, taču tagad bija laiks – visa vasara – gatavoties un paciņu saturu uzlabot. Nedrīkst spēlēties ar bērnu šā brīža un nākotnes veselību!" uzsvēra Akmentiņa-Smildziņa.

В школьной столовой - Sputnik Latvija
"Savus bērnus jūs tā vis neēdināt": rīdzinieks sašutis par pārtikas pakām skolēnam

Uztura speciālistes Olga Ļubina, Guna Bīlande un Ksenija Andrijanova, pārbaudot pakas, bija nepatīkami pārsteigtas, ka daudzas no tām satur produktus, kuru saturā ir papilnam cukura un sāls, bet maz šķiedrvielu. Uztura speciālistes slavē tās skolas, kas paciņās bērniem ieliek pilngraudu auzu pārslas, griķus, Latvijas ābolus un burkānus, žāvēto riekstu un augļu maisījumus un citus vispārzināmus veselīgus produktus.

Speciālisti ir pārliecināti: pakas var piepildīt ar vērtīgāku saturu pat neliela budžeta apstākļos. Viņas sagatavojušas piedāvājumus skolas uztura paku saturam, ko vecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv" nodos atbildīgajām ministrijām

Iepriekš Slimību profilakses un kontroles centrs publicēja pētījumu par to, ka gandrīz ceturtā daļa jaunāko klašu skolēnu cieš no liekā svara, turklāt nākotnē iespējams šī rādītāja pieaugums.

Ziņu lente
0