"Kur jūs esat mūs noveduši?" Bāra īpašnieks raud policistu priekšā

© Photo Алексей ТихомировБарная стойка
Барная стойка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Četras minūtes ilgā video ierakstā bāra īpašnieks pūlas noskaidrot, par ko viņu gatavojas sodīt, pēc tam, novests līdz asarām, kliegdams skaidro, ka viņam ir jāuztur ģimene un jāmaksā alga darbiniekiem.

RĪGA, 11. novembris — Sputnik. Sociālajos tīklos Latvijas segmentā izplatās video ieraksts, kurā redzams: kāds vīrietis krīt histērijā, vērodams, kā policijas darbinieki gatavojas sastādīt administratīvā pārkāpuma aktu par izklaides iestādes darbību un distances neievērošanu.

Sākumā vīrietis mierīgi cenšas ieskaidrot policistiem, kādā bezizejas situācijā nonācis viņa bizness.

"Man jāpabaro ģimene, bet jūs sēžat valsts budžetā, un jums viss ir (**). Jūs pilnīgi neskar neviens ierobežojums, jūs neskar Covid krīze, jūs neskar nekas valstī notiekošais... Bet mani tas skar un ļoti skar," stāsta bāra īpašnieks.

"Mums ir Ministru kabineta noteikumi. Vai tie jums zināmi?" viņam atbild policijas darbiniece, skadrojot, ka viņš pārkāpis izklaides iestādes darba noteikumus, kā arī distancēšanās noteikumus.

Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Ārkārtējā situācija Latvijā: jauni ierobežojumi un atbalsta programma

Bāra īpašnieks pamazām zaudēja pacietību un pamazām paaugstina toni.

"Kāda izklaide? Kur te ir izklaide? Kurš šeit izklaidējas," sašutis iestādes īpašnieks. Viņš atzīmēja, ka neatzīst administratīvo pārkāpumu, un palūdza uzrādīt pierādījumus distances pārkāpumiem – mēŗu, ar ko policijas darbinieki mērījuši divus metrus.

Policijas darbiniece apjukusi pārlapo papīrus, konsultējas ar kolēģiem, sola, ka tūlīt visu paskaidros.

Galu galā iestādes īpašnieks pārskaities kliedz, pūloties ieskaidrot, ar kādām grūtībām saskaras, pūloties izmaksāt algu darbiniekiem.

"Ja es dzīvotu valsts budžeta naudā un peldētos kā niere pa taukiem, es arī būtu ļoti, ļoti priecīgs. (...) Kad man paziņo, ka man ir divas dienas laika, lai samaksātu cilvēkiem algas... Jūs jau tas neskar, jums 10. datumā ieripos kontā nauda, bet vai maniem cilvēkiem 10. datumā ieripos nauda... Ko – balsi? Kādu balsi?" kliedza raudošais virietis.

"Jūs saprotat, ko jūs vispār darāt? Jūs saprotat, kur jūs esat mūs noveduši. (..) Es jūs visus mīlu  kā cilvēkus, bet bļāviens. Ir atšķirība, vai jūs strādājat valsts struktūrā vai privātā sfērā? Beidziet rakstīt man tos te sodus. (izmētā dokumentus) Ej arestē mani, man ir pieci bērni! Ko nomierinies!" kliedz bāra saimnieks. Pēc tam video apraujas.

Президент Латвии Эгилс Левитс - Sputnik Latvija
Viedoklis
Specifiskas mutācijas: konstatētas tikai Latvijai raksturīgas Covid-19 komplikācijas

Atgādināsim, ka Covid-19 izplatības ierobežošanai līdz 6. decembrim valstī ieviests ārkārtējās situācijas režīms ar virkni ierobežojumu.

Cita starpā valdības lēmums paredz aizliegt izklaides pakalpojumu sniegšanu bāros, nakts klubos, diskotēkās, akvaparkos, saunās, slidotavās, spēļu zālēs, bērnu svētku organizācijas vietās, izklaides centros, batutu parkos, bērnu spēļu istabās un bērnu uzraudzības telpās. Sabiedriskās ēdināšanas vietās ēdienus iespējams iegādāties tikai līdzņemšanai.

Spriežot pēc visa, iespējams, policijas darbinieku vizīte bārā saistīta ar minēto valdības lēmumu.

Ziņu lente
0