Politika

Staķis mēnesi Rīgas vadībā: kā iedzīvotāji vērtē Rīgas domes jaunā sasaukuma darbu

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Риги Мартиньш Стакис
Мэр Риги Мартиньш Стакис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirms mēneša notika jaunievēlētās Rīgas domes pirmā sēde. Kā iedzīvotāji vērtē galvaspilsētas jaunās vadības darbu.

RĪGA, 2. novembris — Sputnik. Rīgā jau mēnesi strādā jaunais domes sastāvs ar Mārtiņu Staķi vadībā. Kantar TNS aptaujas rezultāti parādīja, ka lielākā daļa iedzīvotāju 18-60 gadu vecuma grupā par Rīgas domes darbu neinteresējas, savukārt tie, kas tam seko, vērtē to pozitīvi, vēsta Skaties.lv

Aptauja rāda, ka jaunās domes darbam seko vien 4% iedzīvotāju. Vēl aptuveni trešā daļa respondentu (30%) apliecināja, ka domes darbam seko daļēji, bet vairāk nekā puse (64%) atbildēja, ka galvaspilsētas jaunās vadības darbībai neseko vispār.

Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Politika
"Saskaņa" atgriezīsies un visu sakārtos: Nils Ušakovs vēl veiksmi jaunajam Rīgas mēram

No tiem, kuri norādīja, ka par domes darbu tomēr interesējas vismaz daļēji, 39% novērtējuši to pozitīvi. Negatīvu vērtējumu deva ceturtā daļa respondentu (24%), vēl 37% nevarēja sniegt konkrētu atbildi.

Iepriekš vēstīts, ka Rīgas domes jaunā sasaukuma pirmā sēde notika 2. oktobrī. Tajā tika ievēlēts jauns mērs – Mārtiņš Staķis, kurš pārstāv bloku "Attīstībai/Par!" un "Progresīvie". Par viņu nobalsoja 46 deputāti – iepriekš tādu atbalstu nav saņēmis vēl neviens mērs. Jāpiebilst, ka Staķi atbalstīja arī opozīcija.

Ziņu lente
0