Studenti no Latvijas sūdzas, ka nevar atgriezties Krievijā mācību turpināšanai

© AP Photo / Alessandra TarantinoСтуденты в защитных масках
Студенты в защитных масках - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas studenti pagaidām nevar atgriezties pie klātienes mācībām Krievijā ierobežojumu dēļ, kas tika ieviesti ar mērķi apturēt Covid-19 izplatību.

RĪGA, 1. novembris – Sputnik. Bb.lv redakcijā saņemta vēstule no vietējiem studentiem, kuri mācās Krievijas augstskolas. Viņi šobrīd nevar nokļūt mācībās epidemioloģisko ierobežojumu dēļ. Krievijas augstskolas piedāvā ārzemju studentiem tālmācības, taču ne visiem ir iespēja mācīties attālināti.

Trešajā novembrī studenti, kuri nevar šobrīd nokļūt Krievijas augstskolās, grasās sarīkot videokonferenci Telegram vietnē. Tur augstskolu studenti apspriedīs patreizējo situāciju kopā ar žurnālistiem.

Студенты на лекции - Sputnik Latvija
Latvijā aizdomājās par pilnībā bezmaksas augstākās izglītības ieviešanu, bet ne visiem

"Labdien, rakstu Jums visu ārzemju studentu (tostarp Latvijas studentu) vārdā, kuri nevar šobrīd nokļūt KF epidemioloģiskās situācijas pasaulē dēļ, un lūdzu maksimāli izgaismot šo problēmu medijos. Krievijas studentiem ir pielaide mācībām daudzās valstīs, savukārt mēs Krievijā nevaram nokļūt. Tur ir visas mūsu mantas, siltās drēbes, tehnika, viss palika tur," teikts studentu vēstulē.

Zinātnes un augstākās izglītības ministrs Valērijs Faļkovs iepriekš skaidroja, ka Krievijas augstskolu ārzemju studenti no atvērtajām valstīm var ierasties Krievijā, savukārt studentiem no slēgtajām valstīm turpinās tālmācības.

Tāpat Faļkovs stāstīja, ka vairums ārzemju studentu vasarā palika Krievijā un turpina mācības, jo nebrauca prom no valsts, dzīvoja Krievijas augstskolu kopmītnēs.

Turklāt ministrs atzīmēja, ka situācija izlīdzinās pateicoties tam, ka ar virkni valstu tiek atvērta aviosatiksme un robežas. Tostarp ar Kirgizstānu, Kazahstānu un Baltkrieviju – no 21. septembra, ar Dienvidkoreju – no 27. septembra.

Ar šo valstu pilsonību vai šo valstu uzturēšanās atļauju esamību viņiem ir iespēja iebraukt valstī.

"Kas attiecas uz tām valstīm, ar kurām robeža ir slēgta, tad joprojām pagaidām mēs organizējam tālmācības," skaidroja ministrs.

Ziņu lente
0