Rīgas varasiestādes pieņēma nebijušu lēmumu par kafejnīcu terasēm

© Sputnik / Динара НикифороваКафе-ресторанчик-терраса Labais krasts на Набережной 11 Ноября
Кафе-ресторанчик-терраса Labais krasts на Набережной 11 Ноября - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Covid-19 pandēmija pamudināja Rīgas varasiestādes pārskatīt kafejnīcu terašu darba formātu galvaspilsētā: Rīgas mērs Mārtiņš Staķis atgādināja par atvērto telpu un svaigā gaisa labumu.

RĪGA, 31. oktobris – Sputnik. Līdz šim Rīgā pastāvēja prasība demontēt kafejnīcu un restorānu āra terases līdz 31. oktobrim. Taču Covid-19 pandēmija ieviesa savas korektīvas. Pasēdēt svaigā gaisā tagad varēs gan vasarā, gan ziemā.

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis savā Twitter mikroblogā paziņoja, ka Rīgas dome grasās atļaut kafejnīcām un restorāniem saglabāt terases atvērtas visa gada garumā.

"Pašlaik labāk ir uzturēties svaigā gaisā, piemēram, pastaigāties pie dabas vai pasēdēt āra terasē. Tāpēc @RigasDome pieņems lēmumu par atļauju āra terases izvietot visu gadu - arī ziemas periodā. Būsim veseli un elposim svaigu gaisu!" paziņoja Staķis.

Rīgas domes portālā koalīcija piedāvā galvaspilsētas uzņēmējiem neslēgt savu kafejnīcu terases. Koalīcijas frakciju pārstāvji uzskata, ka, atceļot terašu demontāžas prasību, paaugstinās galvaspilsēta epidemioloģisko drošību, kā arī sniegs atbalstu biznesam.

Tāpat tiek atzīmēts, ka Rīgas izpilddirektora vietas izpildītāja Iveta Zalpētere jau parakstījusi dekrētu par terašu izvietošanas atļaujas pagarināšanu līdz 15. novembrim. Rīgas domes sēdes gaitā, kas ir ieplānota 11. novembrī, deputāti grasās pieņemt lēmumu par kafejnīcu terašu darba pagarināšanu uz visu gadu.

Ziņu lente
0