Perevoščikovs: medicīnas darbinieki ar Covid-19 simptomiem turpināja strādāt

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasМедицинские работники надевают защитные костюмы и маски для работы с больными с коронавирусной инфекцией
Медицинские работники надевают защитные костюмы и маски для работы с больными с коронавирусной инфекцией - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēdējo 7 dienu laikā Covid-19 tika diagnosticēts 116 medicīnas darbiniekiem, desmit pacienti inficējās medicīnas iestādēs.

RĪGA, 30. oktobris – Sputnik. Ir bijuši gadījumi, kad medicīnas darbinieki ar Covid-19 simptomiem turpināja pildīt savus pienākumus, paziņoja prese konferencē Jurijs Perevoščikovs Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors.

Pēdējo 7 dienu laikā Covid-19 tika diagnosticēts 116 medicīnas darbiniekiem, no tiem 19 ārsti, 54 medmāsas, četri ārstu palīgi un 17 medmāsu palīgi. Vēl 22 cilvēki ir darbinieki, kuri tieši nepiedalās pacientu aprūpē.

Perevoščikovs paziņoja, ka ne visi nozares pārstāvji inficējās ar Covid-19 medicīnas iestādēs.

"Vienkārši medicīnas darbinieki arī ir mūsu sabiedrības sastāvdaļa, un dažos gadījumos viņi inficējas mājās, dažos gadījumos vēl kaut kur," sacīja epidemiologs.

Pēc Perevoščikova teiktā, ir bijuši gadījumi, kad medicīnas darbinieki turpināja pildīt savus pienākumus, neraugoties uz Covid-19 simptomu klātbūtni, kas ir nevēlami.

"To vajadzētu ievērot visiem: ja parādās simptomi, kas varētu liecināt par Covid-19, par elpceļu infekciju, nevajadzētu būt varonīgam cilvēkam, nevajadzētu iet uz darbu! Ar to mēs pasargāsim savus kolēģus no infekcijas izplatīšanās," teic speciālists.

Pagājušajā nedēļā pacientu skaits, kas inficējās ar Covid-19 medicīnas iestādēs, bija neliels – vien 10 cilvēki. Perevoščikovs aicina ārstus izdarīt visu iespējamo, lai šis skaits paliek zems, neļaujot infekcijai izplatīties pacientu vidū.

Kopumā pagājušajā diennaktī Latvijā tika fiksēts 284 jauni Covid-19 inficēšanās gadījumi, piecas personas mirušas. No pandēmijas sākuma saslimušas 5679 personas un 1406 izveseļojušās.

Ziņu lente
0