Latvijā nenogalina zirgus, taču ēd tos, savukārt krokodilus sūta suņu barībā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā Latvijas zirgi dodas uz Lietuvu un pēc tam nonāk veikalu plauktos pārtikas produktu veidā. Un kādus eksotiskus dzīvniekus ēd Latvijas iedzīvotāji.

RĪGA, 30. oktobris – Sputnik. Sociālā uzņēmuma "Dabas zirgi" dibinātāja Līga Broduža radio Baltkom intervijā pastāstīja, kā zirga gaļa nonāk Latvijas iedzīvotāju uzturā.

Pēc Brodužas sacītā, Latvijā nenogalina zirgus, taču ēd tos. Turklāt ēd Latvijas zirgu gaļu. Kā tas iznāk? Lieta tajā, ka no Latvijas zirgus sūta uz Lietuvu. Un jau tur viņus laiž gaļā. Beigās Latvijas veikalu plauktos nonāk dažādi zirga gaļas produkti vai zirga gaļu saturoši produkti. Uz produkta iepakojuma, kurš satur zirga gaļu, obligāti ir jābūt norādei par to.

Jautājums par zirga gaļas lietošanu pārtikā ir tikai un vienīgi estētisks. Katrs pats izlemj, skatīties uz zirgu kā uz draugu vai kā uz lauksaimniecības dzīvnieku, atzīmēja "Dabas zirgu" dibinātāja.

Pēc Brodužas sacītā, Latvijā iespējams nopirkt ne tikai tik strīdīgu produktu, kā zirga gaļu. Tāpat veikalu plauktos pircējus sagaida krokodila un strausa gaļa. "Es zinu, ka suņu barībai Latvijā iespējams legāli nopirkt krokodilu gaļu," atzīmēja Līga.

Uzņēmums "Dabas zirgi" sniedz cilvēkiem iespēju ne tikai izjāt ar zirgu, bet arī iepazīties ar viņiem tuvāk. Uzzināt, kā viņi dzīvo, sadraudzēties ar šiem dzīvniekiem.

Ziņu lente
0