Bez darba palikušos iedzīvotājus aicina armijā: 900 eiro uz rokām un NATO sporta zāle

© Sputnik / Sergey MelkonovСолдаты латвийской армии в строю
Солдаты латвийской армии в строю - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Miera" laikos Latvijas armija izjūt karavīru trūkumu, militārpersonas cer, ka piesaistīt jaunus kadrus NBS rindās palīdzēs pandēmija.

RĪGA, 29. oktobris – Sputnik. Aizsardzības ministrija aicina Latvijas iedzīvotājus, kuri zaudējuši darbu koronavīrusa pandēmijas dēļ, iestāties militārajā dienestā. Sauszemes spēku Mehanizētajā kājnieku brigādē Ādažos ir pieejams aptuveni 1000 vakanču, alga no 900 eiro uz rokām pluss iespēja uzlabot fizisko sagatavotību mūsdienīgā NATO sporta centrā, vēsta jauns.lv ar atsauci uz aizsardzības iestādes preses dienestu.

Американские военнослужащие на военной базе в Адажи - Sputnik Latvija
Ādažos par 19 miljoniem eiro uzbūvēja sporta kompleksu karavīriem

Latvija konsekventi attīsta savus Nacionālos bruņotos spēkus, kuriem ir nepieciešams arvien vairāk cilvēku. Ir vajadzīgi dažāda profila speciālisti, piemēram, mehāniķi, inženieri, iepirkumu speciālisti, informācijas tehnoloģiju eksperti un citi.

Militārajā dienestā gaida gan cilvēkus, kuriem jau ir izglītība un profesija, gan tos, kas ir gatavs mācīties.

Topošajiem karavīriem ir jāizpilda fiziskās sagatavotības bāziskie normatīvi, taču kopumā fizisko formu var uzlabot jau pēc dienēšanas uzsākšanas. Ādažu bāzē ir atvērts viens no mūsdienīgākajiem sporta centriem NATO dalībvalstīs, norāda NBS.

"Laikā, kad daudzi cilvēki Latvijā globālās pandēmijas dēļ ir zaudējuši darbu un domā par karjeras maiņu, aicinām apsvērt militārās karjeras iespēju, jo Nacionālie bruņotie spēki ir stabils darba devējs, kas nodrošina ne tikai konkurētspējīgu atalgojumu, sākot no 900 eiro uz rokas, bet arī sociālās garantijas un ļoti plašas karjeras izaugsmes iespējas," uzsver Gaugers.

Ziņu lente
0