Četras jaunas nāves un 259 inficētie: Latvijā plosās Covid-19

© pixabayБольничная палата
Больничная палата - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā aizritējušajā diennaktī miruši četri pacienti ar Covid-19 diagnozi, un atklāti 259 jauni inficēšanās gadījumi; SPKC vēršas pie Liepājas BIG 7 kluba apmeklētājiem.

RĪGA, 24. oktobris – Sputnik. Saskaņā ar Latvijas Slimību profilakses un kontroles centra datiem, pēdējā diennaktī valstī ir veikti 5632 koronavīrusa testi un atklāti 259 inficēšanās gadījumi.

​Pēdējo 24 stundu laikā miruši četri cilvēki ar apstiprinātu Covid-19 diagnozi. No tiem viens cilvēks bija vecuma grupā no 45 līdz 50 gadiem, pārējie – no 80 līdz 90 gadiem.

Epidemioloģiskās izmeklēšanas gaitā noskaidrojās, ka vismaz 9 jaunie inficēšanas gadījumi ir saistīti ar Liepājas naktsklubu BIG 7, Baznīcas ielā 14/16. Tos, kas apmeklēja klubu pēc 10. oktobra, lūdz uzmanīgi sekot līdzi veselībai un gadījumā, ja parādās kaut kādi simptomi, nekavējoties vērsties pie ģimenes ārsta.

​Visā pandēmijas laikā Latvijā inficējās 4467 cilvēki, no tiem 1357 izveseļojās. Pašlaik pozitīvo Covid-19 testu īpatsvars sasniedzis 4,6%.

Jaunie ierobežojumi

Atgādināsim, ka Latvijas valdība pastiprinājusi ierobežojošos pasākumus valstī saistībā ar koronavīrusa izplatību.

No 24. oktobra aizsargmaskas ir jāvalkā visās sabiedriskās vietās (ieskaitot kultūras iestādes un zāles, kur cilvēki sēž fiksētās vietās), tostarp pašvaldības un valsts iestādēs, kur tiek sniegti pakalpojumi. Izņēmumu sastādīja tikai baseini, pirtis un akvaparki – tur maksas nevar valkāt fiziski. Joprojām bez maskām atļauts staigāt bērniem līdz 13 gadiem.

Студенты в защитных масках - Sputnik Latvija
Covid-19: valdība pastiprina drošības pasākumus

Sabiedriskās ēdināšanas iestādēs maskas nāksies valkāt personālam – obligātā kārtībā, taču ne apmeklētājiem. Tāpat maskas nav obligātas mācību iestādēs.

Tiek samazināts atļautais dalībnieku skaits privātos pasākumos (dzimšanas dienas, ballītes un citi): no 26. oktobra atļauts pulcēties kompānijā līdz 10 cilvēkiem. Ja pasākums tiek rīkots svaigā gaisā, dalībnieku skaits nedrīkst pārsniegt 100 cilvēkus. Sabiedriskās vietās atļauts atrasties ne vairāk kā 300 apmeklētājiem vienlaikus.

Tāpat valdība ierobežoja maksimālo cilvēku skaitu baznīcās (50% no kopējā atļautā skaita) ar trīs kvadrātmetru piešķiršanu katram apmeklētājam. Sejas masku lietošanas prasība turpmāk būs jāievēro arī šeit.

Ziņu lente
0